Οι λαοί της Μεσογείου μια αγκαλιά στην Τελετή Λήξης της διοργάνωσης

Δράση, χάρη, ομορφιά, συναγωνισμός, ποιότητα. Οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023» έχουν προσεγγίσει από την πρώτη μέρα διεξαγωγής τους, στις 9 Σεπτεμβρίου, υψηλά στάνταρ οργάνωσης και αγωνιστικού επιπέδου στις τέσσερις εγκαταστάσεις που τους φιλοξενούν: το KarterosBeachSportsCenter, το Ε.Α.Κ.Η., την Αμμουδάρα και τη Μαρίνα στο λιμάνι του Ηρακλείου.

 

Μία ημέρα απέμεινε για την ολοκλήρωση αυτής της μεγάλης αθλητικής μάζωξης των 26 χωρών της Μεσογείου και οι διοργανωτές υπόσχονται ένα φινάλε που θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη όσων το παρακολουθήσουν.

 

Η διοργάνωση της Τελετής Λήξης έχει ανατεθεί, όπως και η αντίστοιχη της Έναρξης, στο Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου, που με τη σειρά του έδωσε το γενικό πρόσταγμα στον επιτυχημένο Ηρακλειώτη σκηνοθέτη Σταύρο Λίτινα.

 

Η εκδήλωση θα είναι βασισμένη στον πολιτισμό και στην κουλτούρα της Κρήτης, θα έχει – ως είθισται - πιο εορταστικό χαρακτήρα σε σχέση με την Τελετή Έναρξης και θα φέρει μαζί στο κεντρικό γήπεδο του KarterosBeachSportsCenter, σε έναν μεγάλο κύκλο, τους εκπροσώπους και των 26 ομάδων της Μεσογείου.

 

Σύμφωνα με τον κ. Λίτινα η εκδήλωση θα ντυθεί μουσικά με κρητικούς σκοπούς και ήχους από άλλες περιοχές της Ελλάδας, δείχνοντας, παράλληλα, τον απαραίτητο σεβασμό προς τους δοκιμαζόμενους, από τις φυσικές καταστροφές, λαούς της Ελλάδας, της Λιβύης και του Μαρόκου.

Η Τελετή θα χωριστεί σε τρία μέρη, συμβολίζοντας τους τρεις κύκλους της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

«Πολλοί διαφορετικοί λαοί θα παρουσιαστούν ως μία κοινότητα, θα γίνουν μια αγκαλιά. Κι αυτό ακριβώς είναι που απολαύσαμε σε αυτούς τους Αγώνες, αυτό αγάπησα. Είδαμε ανθρώπους που εκφράζουν διαφορετικές κουλτούρες να έρχονται ο ένας δίπλα στον άλλο, μια ένωση, μια σύμπνοια των λαών της Μεσογείου», τονίζει ο Σταύρος Λίτινας.

Η Τελετής Λήξης θα λάβει χώρα το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο KarterosBeachSportsCenterμε την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό.

Heraklion2023, 3rd Mediterranean Beach Games. Opening Ceremony. photos Angelos Zymaras
ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×280
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 336×280
Αθλητικά - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ