Ιωάννινα: Στο μικροσκόπιο ο φάκελος νοσηλείας της 20χρονης φοιτήτριας – Τι είπε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας

Ιωάννινα και Χίος θρηνούν για την 20χρονη Βούλα, η οποία πήγε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων με αμυγδαλίτιδα και τελικά πέθανε. Η οικογένειά της συντετριμμένη αναζητά απαντήσεις για το πώς το κορίτσι από μια απλή αμυγδαλίτιδα, έφυγε από τη ζωή. Τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας έχει αναλάβει ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος όπως δήλωσε πρέπει να μελετηθεί με πολλή προσοχή ο φάκελος νοσηλείας.

Ιωάννινα: «Μας είπαν ενοχλητικούς επειδή καλούσαμε συχνά στο νοσοκομείο» λέει ο πατέρας της 20χρονης φοιτήτριας
Ο κ. Γαλεντέρης μιλώντας στο OPEN και στην εκπομπή "Τώρα Μαζί", τόνισε ότι «όπως προκύπτει η πυώδης οξεία αμυγδαλίτιδα με την οποία εισήχθη στο νοσοκομείο η 20χρονη ήταν παρούσα στη νεκροτομή και σε πλήρη εξέλιξη. Όντως υπάρχει αιτιώδης συνάφεια με αυτή την πάθηση και ο θάνατος επήλθε από μια γενικευμένη εξέλιξη στο σώμα της 20χρονης όπου και προκλήθηκαν κάποιες επιπλοκές όπως το σηπτικό σοκ κ.α.».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να μελετηθεί με πολλή προσοχή από τις δικαστικές Αρχές, από τους επιστήμονες και από εμάς ο φάκελος νοσηλείας για να δούμε πώς μια απλή οξεία αμυγδαλίτιδα έφτασε να γίνει μια γενικευμένη πάθηση του σώματος και να επιφέρει τον θάνατο. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε τι αποφάσεις ελήφθησαν και τη χρονική στιγμή που ελήφθησαν. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή ο φάκελος για να εκτιμηθεί τι έγινε».

Όπως είπε ο κ. Γαλεντέρης, «έχουμε σχηματίσει μια εικόνα, ξέρουμε τι θα ψάξουμε. Προσπαθούμε να καταλάβουμε αν υπάρχει κάποιο σφάλμα των γιατρών αλλά θα πρέπει να έχουμε τον φάκελο στα χέρια μας για να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα».

 

 

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×280
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 336×280
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ