Με πολλά χαμόγελα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κρουσώνα.

Petite Perle 300×250

 

 Σε ένα πανέμορφο χώρο στην αυλή του σχολείου και κάτω από τα δέντρα, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί οι εκπαιδευτικοί και οι μικροί μαθητές και μαθήτριες με τους γονείς τους, προκειμένου να παραστούν στον αγιασμό του σχολείου. Πανέμορφες και μοναδικές εικόνες, που συνοδεύτηκαν από την επιβλητική παρουσία και την μοναδική ψαλμωδία του Πατέρα Δημητρίου Μερονιανάκη, που

με το τέλος του αγιασμού, μίλησε στα παιδιά για την ειρήνη, την αγάπη και τό ήθος, που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι για να προοδεύσουν και για να ζήσουν ευτυχισμένη ζωή.
Στον αγιασμό παραβρέθηκαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Μαλεβιζίου Φασουλάκης Γρηγόρης και Κουτσογιάννης Χαράλαμπος, που εκτός από τις ευχές, συμβούλευσαν τα παιδιά ότι με σύνεση και επιμονή να κυνηγήσουν τα όνειρα τους.
Στην συνέχεια, ο νέος Διευθυντής του σχολείου κος Φαραζάκης Νικόλαος , αφού έκανε την πρώτη γνωριμία με τους/τις μαθητές/ τριες και τους γονείς, τους καλωσόρισε και ευχήθηκε για μια Καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και πολλά χαμόγελα. Τόνισε, ότι ο ίδιος και όλοι οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα πάντα για την πρόοδο και την ευχάριστη παραμονή των παιδιών στο σχολείο. "Μόνο όταν τα παιδιά έρχονται χαρούμενα στο σχολείο , μόνο τότε το σχολείο έχει επιτύχει το σκοπό του". Ζήτησε την συνεργασία με τους γονείς, λέγοντας ότι, μόνο  όταν υπάρχει συνεργασία και εμπιστοσύνη μεταξύ σχολείου και οικογένειας είναι δεδομένη η ασφάλεια, και η πρόοδος σε όλους τους τομείς εξέλιξης των παιδιών. "Οι εκπαιδευτικοί θέλουν τους γονείς υποστηριχτές στο ξεχωριστό και μοναδικό έργο τους". Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα σχολεία, που δεν θα λειτουργήσουν, για τα παιδιά που δεν θα κάνουν αγιασμό σήμερα, λόγω των καταστροφών από τις πλημμύρες και των δύσκολων καιρικών συνθηκών που έπληξαν τις περιοχές τους και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους λέγοντας "οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι μαζί τους" και παράλληλα   προέτρεψε να βοηθήσουμε όλοι, όπως μπορεί ο καθένας.
 Στο τέλος, μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν ευχές.
 Οι εκπαιδευτικοί συγκινημένοι αλλά και με πολλά χαμόγελα αγκάλιασαν τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες τους, αστειευτηκαν μαζί τους και ξεκίνησαν από την πρώτη ημέρα το όμορφο ταξίδι τους .
Καλή και δημιουργική χρονιά!

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ