Υπέκυψε στα τραύματα του ο 31χρονος συνοριοφύλακας που είχε αυτοπυροβοληθεί

Petite Perle 300×250

Την τελευταία του πνοή άφησε έπειτα από σύντομη νοσηλεία ο 31χρονος συνοριοφύλακας που είχε αυτοπυροβοληθεί με το υπηρεσιακό του όπλο.

Ο άτυχος συνοριοφύλακας είχε αυτοτραυματιστεί το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου και από τότε νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, η οικογένεια του ειδικού φρουρού που υπηρετούσε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας στο Χειμώνιο, αποφάσισε να γίνει δωρεά των οργάνων του 31χρονου, ο οποίος μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

Οι γιατροί μάλιστα είχαν ενημερώσει από αρκετά νωρίς την οικογένεια του ότι, δυστυχώς, οι ελπίδες για να κερδίσει τη «μάχη» για τη ζωή δεν ήταν με το μέρος του.

Ειδικότερα, προς μεταμόσχευση θα διατεθούν η καρδιά, οι νεφροί και οι κερατοειδείς του αστυνομικού, του οποίου η οικογένεια έδειξε μεγαλείο ψυχής και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

«Παρά τη θλίψη, ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των γιατρών»
Από την πλευρά της, η διοίκηση του Π. Γ. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με ανακοίνωση της αναφέρεται στην συγκινητική δωρεά οργάνων και την κινητοποίηση που υπήρξε σε συνεργασία με την μεταμοσχευτική ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Όπως αναφέρει:

«Σήμερα Παρασκευή στις 15/09/2023, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μετά από μαραθώνια προσπάθεια των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, του Αναισθησιολογικού Τμήματος, του Χειρουργείου, καθώς και της μεταμοσχευτικής ομάδας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, πραγματοποιήθηκε δωρεά οργάνων από ασθενή νοσηλευόμενο στη ΜΕΘ.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος που παρά την φόρτιση και τη θλίψη, με ενσυναίσθηση ανταποκρίθηκε στην έκκληση των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και προσέφερε δώρα ζωής σε πάσχοντες, συναινώντας στην πραγματοποίηση της δωρεάς. Ευχή όλων είναι το παράδειγμά τους που βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο να ακολουθηθεί και από άλλους συνανθρώπους μας.

Τέλος η Διοίκηση του Π. Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει όλους τους Ιατρούς και Νοσηλευτές για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή έκβαση της δωρεάς».

Το χρονικό
Ο 31χρονος εισήχθη τα ξημερώματα της 4ης Σεπτεμβρίου σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, έπειτα από αυτοπυροβολισμό που του προκάλεσε διαμπερές τραύμα στο κεφάλι.

Οι γιατροί μάλιστα είχαν ενημερώσει από αρκετά νωρίς την οικογένεια του ότι, δυστυχώς, οι ελπίδες για να κερδίσει τη «μάχη» για τη ζωή δεν ήταν με το μέρος του.

πηγή: www.in.gr

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ