Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Παράταση δόθηκε στις κάλπες ως τις 21.00

Petite Perle 300×250

Παράταση μέχρι τις 21:00 δόθηκε, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννης Δρόσος, στην ψηφοφορία για την επιλογή νέου ή νέας προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές «ξεπερνάει» τις προσδοκιες της Κουμουνδούρου.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι πως η συμμετοχή ολοένα και αυξάνεται, καθώς 132.000 πολίτες έχουν ψηφίσει στη διαδικασία, ενώ έχουν εγγραφεί στο κόμμα 35.000 άτομα.

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής

«Σήμερα ήταν για εμά πολύ ευχάριστη ημέρα, αιφνιδιαστήκαμε κακώς γιατί είχαμε και άλλα στοιχεία για τη συμεμτοχή στην ψηφοφορία. Μέχρι στιγμής, έχει αποφασιστεί να δοθεί παράταση, ενώ έχουν καταμετρηθεί 130.555 ψήφοι, χωρίς να είναι ενσωματωμένοι σε αυτόν τον αριθμό οι ψηφοφόροι του εξωτερικού.

Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, είναι μία επιτυχία της δημοκρατικής λειτουργίας. Παρατηρήθηκαν, επίσης, νέα μέλη που ξεπέρασαν το 30%, ήτοι στα 30.000 νέα μέλη στο κόμμα. Από το εξωτερικό, την ίδια ώρα, έχουν ψηφίσει 1.100 πολίτες πριν από μία ώρα. Την παράταση τη δώσαμε οριζόνται, καθώς ο κανονισμός προβλέπει πως αν υπάρχουν ουρές, πρέπει να ζητηθεί και, αν χρειαστεί, να δοθεί.

Η εκτίμηση για την ώρα του αποτελέσματος δεν θα γίνει νωρίτερα από τις 23:00, ενώ το πρώτο αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό με το σχετικό δείγμα».

Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόσφατα παραιτηθείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε το παρών στη«μάχη» και πήγε σε εκλογικό κέντρο στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην Πλάκα, όπου ψήφισε για τον νέο ή τη νέα πρόεδρο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

tsipras_ekloges syriza

Αυτό που μένει να φανεί είναι εάν θα υπάρξει νέα ή νέος αρχηγός από τον πρώτο γύρο, σήμερα, ή οι δύο υποψήφιοι/ες με το μεγαλύτερο ποσοστό θα «πάνε» στον δεύτερο γύρο, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να γίνει την άλλη Κυριακή.

 

πηγή: www.reader.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ