Στο μουσείο El Greco στο Φόδελε οι εκθέσεις και οι δράσεις συνεχίζονται αδιάκοπα!

Petite Perle 300×250

Δείτε την ανακοίνωση για νέα διπλή έκθεση στο Φόδελε:

Με μεγάλη χαρά και τιμή, θα φιλοξενήσουμε τις εκθέσεις δύο σπουδαίων καλλιτεχνών από το εξωτερικό, με δραση και προσφορά που έχει τιμηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας τους!

Ο Arnold Ananicz, ο τιμημένος με χάλκινο μετάλλιο Αξίας, για κοινωνικοπολιτιστική δραστηριότητα, στη Βαρσοβία το Νοέμβριο του 2022, υπό την εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας της Πολωνίας, από τον κυβερνήτη πρίγκιπα Konstanty Radziwiłł, έρχεται στο μουσείο El Greco στο Φόδελε για μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής!

Τίτλος της έκθεσης: Η μεταμόρφωση στη σύγχρονη τέχνη, γέφυρα λόγου και μύθου μεταξύ Ελλαδικού, Πολωνικού και Κρητικού Πολιτισμού.

Ο Arnold Ananicz, ο οποιος εργάζεται για την κοινή κληρονομιά της Τέχνης για την Πολωνία και την Ελλάδα, τονίζει ότι είναι καθήκον, προνόμιο και ευχαρίστηση η καλλιέργεια της κλασικής τέχνης, η οποία είναι ένας μεγάλος πλούτος που πρέπει να διαφυλαχθεί για τις επόμενες γενιές.

Ο Ananicz θα "δώσει την σκυτάλη" στην Joanna Korecka, εικαστικό, γραφίστρια, πολιτιστική εμψυχώτρια, Λέκτορα στη Διεθνή Σχολή Dziewulski (στούντιο ζωγραφικής), η οποία τιμήθηκε επίσης με το σήμα της Αξίας για τον Πολωνικό Πολιτισμό, ενώ είναι και κάτοχος υποτροφίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιάς.

Τίτλος της έκθεσης της Joanna Korecka είναι: Παραθαλάσσιο τοπίο.

Οι πίνακες που θα μας παρουσιάσει στην έκθεση, στο Μουσείο El Greco, δημιουργήθηκαν ως επί το πλείστον σε εξωτερικούς χώρους στην Κρήτη. Αποτελούν μέρος μιας τάσης που η καλλιτέχνης αποκαλεί "συναισθηματικό τοπίο" δίνοντας έμφαση στα συναισθήματα που δημιουργούνται κατά την επαφή με τη φύση. Οι τόποι που απεικονίζονται έχουν το ίδιο χρώμα, σχήμα και ομορφιά όπως κάποτε, όταν μια γεννημένη ιδιοφυΐα της ζωγραφικής περπατούσε σε αυτούς και πιθανώς τους ζωγράφιζε, ο El Greco.

Δύο διαφορετικές ημερομηνίες για να τιμήσουμε τον κάθε καλλιτέχνη με το έργο του ξεχωριστά:

√ 21/9 τα εγκαίνια για την έκθεση του Arnold Ananicz,

√ 27/9 τα εγκαίνια για την έκθεση της Joanna Korecka

Οι καλλιτέχνες μας βρίσκονται ήδη στον τόπο που "αγάπησαν από την πρώτη στιγμή, που τον ένιωσαν δικό τους", όπως δηλώνουν και θα είναι καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης!

Σας περιμένουμε!

Πολιτισμός - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ