Παύλος Μπαριτάκης: «Ορεινοί Δήμοι όπως της Βιάννου πρέπει να στηριχθούν ουσιαστικά»

Τα «ανοιχτά» μέτωπα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι και οι Δήμοι της Κρήτης, τέθηκαν επί τάπητος στη διάρκεια της συνάντησης στα γραφεία της ΠΕΔ Κρήτης, ανάμεσα στον πρόεδρο της Γιάννη Κουράκη και τον υποψήφιο Δήμαρχο Βιάννου και επικεφαλής της Παράταξης «Βιάννος, Συμμαχία Προόδου» Παύλο Μπαριτάκης, μαζί με συνεργάτες και υποψήφιους Συμβούλους του.

Στα πλαίσια της ουσιαστικής -και μέσα σε φιλικό κλίμα- συνάντησης που έγινε, οι δύο πλευρές συζήτησαν το επίμαχο νομοσχέδιο που έφερε προεκλογικά η Κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή, σε μια περίοδο που η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Όπως τονίστηκε τόσο από τον κ. Μπαριτάκη, όσο και από τον κ. Κουράκη, θα έπρεπε πριν φτάσουμε στο στάδιο της ψήφισης του νομοσχεδίου, να έχει προηγηθεί ένας ευρύς διάλογος, προκειμένου να τοποθετηθούν και οι Δήμοι  επ' αυτού.

Ο κ. Μπαριτάκης ενημερώθηκε επίσης για την παρέμβαση που έχει γίνει, μέσα από την οποία προτείνεται η παράταση της διαδικασίας, αλλά και τις προτάσεις της ΠΕΔ Κρήτης για το νομοσχέδιο.

Παράλληλα τέθηκε και το ζήτημα της στήριξης των ορεινών Δήμων, όπως είναι αυτός της Βιάννου. «Οι Δήμοι, όπως είναι η Βιάννος θα πρέπει να ενισχύονται με εξειδικευμένα προγράμματα, αλλά και να στηρίζονται με στελέχη, ώστε να μπορέσει ο Δήμος να είναι ενισχυμένος με προσωπικό και να μπορέσει να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο του, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση και στη διεκδίκηση περισσότερων ευρωπαϊκών προγραμμάτων», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαριτάκης, που είδε τον κ. Κουράκη να συμφωνεί απόλυτα με τις παραπάνω θέσεις.

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ