Συνάντηση Νίκου Παπαθανάση – Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη.

 Οι στόχοι του υπουργείου Οικονομικών για την Κρήτη «Η μεγαλύτερη εισροή πόρων που έχει δει ποτέ η Ελλάδα δεν αφήνει περιθώριο για χάσιμο χρόνου»

Σε πολύ θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση. Oι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη μεγαλύτερη εισροή πόρων που έχει δει ποτέ η Ελλάδα γενικότερα αλλά και η Κρήτη ειδικότερα καθώς και να αναφερθούν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την αναπτυξιακή πρόοδο του Νομού Ηρακλείου.

Η σωστή αξιοποίηση του συνόλου των χρημάτων του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την άμεση και αποτελεσματική  προώθηση των επιλέξιμων σε αυτό επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων που κατανέμονται στους τέσσερις πυλώνες: πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, απασχόληση, δεξιότητες κοινωνική συνοχή, ιδιωτικές επενδύσεις και μετασχηματισμός της οικονομίας.

Επιπροσθέτως έγινε εκτενής αναφορά στην ανάπτυξη της πορείας απορρόφησης του νέου εταιρικού συμφώνου περιφερειακής ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2021-2027). Σε αυτό  αποτυπώνονται σε μεγάλο βαθμό οι νέες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι νέες αναπτυξιακές προτεραιότητες της Ελλάδας και της Κρήτης για τα επόμενα χρόνια. Οι βασικοί  άξονες που τέθηκαν αφορούν την άμεση επίλυση προβλημάτων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας. Όλα τα παραπάνω θα επιτευχθούν μέσω της στήριξης των επιχειρήσεων μέσω μιας σειράς δημόσιων έργων, προγραμμάτων κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού, ένταξης μακροχρόνια ανέργων και γυναικών στην αγορά εργασίας, επιδότησης νέων θέσεων εργασίας, υποστήριξης και ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Συζητήθηκε η εξέλιξη εμβληματικών για το νομό Ηρακλείου έργων ΣΔΙΤ, όπως η κατασκευή του ΒΟΑΚ τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη και η ανέγερση φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Επίσης δόθηκε μεγάλη έμφαση στην υλοποίηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων μέσα στην επόμενη τετραετία για έργα και δράσεις εντός του Νομού Ηρακλείου.

Τέλος ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε το βουλευτή σχετικά με την πορεία

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ