Εκτοξεύθηκε η τιμή του ελαιολάδου και ξεκίνησαν οι κλοπές στην Κρήτη

Petite Perle 300×250

Κρούσματα κλοπών ελαιόλαδου άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και στη χώρα μας. Το φαινόμενο καταγράφηκε στην Κρήτη εξαιτίας της υψηλής τιμής του ελαιόλαδου. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο είχαμε δύο περιστατικά: Ένα σε ένα χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας κοντά στο Αρκαλοχώρι κι άλλο ένα στο χωριό Βενεράτο, κοντά στο Ηράκλειο.

Το λάδι έχει καταντήσει πλέον χρηματιστηριακό προϊόν, οι τιμές έχουν ανέβει πολύ, ούτε εμείς που ασχολούμαστε επαγγελματικά δεν περιμέναμε ότι θα φτάσει σήμερα η τιμή παραγωγού στο 8,35 ευρώ το λίτρο. Είναι τιμές αδιανόητες για τον παραγωγό αυτές.

Ο καταναλωτής πληρώνει το λάδι από 12 μέχρι και 16 ευρώ το λίτρο στη χώρα μας είπε στην ΕΡΤ ο ελαιοπαραγωγός Μύρων Χιλετζάκης.

Όπως είπε, στην Ισπανία όντως δύο τυποποιητές, δύο οικογενειακές επιχειρήσεις, η μία έπαθε ζημιά 450.000 ευρώ και η άλλη περίπου 50.000 ευρώ. Στη μία επιχείρηση κλάπηκε το λάδι μέσα από τις δεξαμενές και στην άλλη επιχείρηση κλάπηκε το λάδι με τα μπουκάλια εμφιαλωμένο, δηλαδή αυτοί το πήρανε έτοιμο να το διοχετεύσουν στην αγορά.

Στην Κρήτη υπάρχουν κάποιες κλοπές τους τελευταίους μήνες, είπε, και υπάρχουν κλοπές γιατί ένας τόνος λάδι σήμερα κάνει περίπου 10.000 ευρώ με το ΦΠΑ του. Είναι πάρα πολλά τα χρήματα και κάποιοι μπαίνουν στη διαδικασία σε κάποια μικρά χωριά που οι άνθρωποι βγάζουν το λάδι για το σπίτι τους.
Γιατί εμείς έχουμε μάθει να φυλάσσουμε λάδι 100, 200 κιλά αναλόγως και το φυλάσσουμε στο χωριό, στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, στο σπίτι του μπαμπά και της μαμάς. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κάποιοι πάνε και χτυπάνε τις αποθήκες, παίρνουν 150 200 κιλά λάδι και κάνουν αυτοί ένα πολύ καλό ταμείο γιατί είναι πολύ ακριβό το λάδι μας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 89χρονου από το Γεράκι του δήμου Μινώα Πεδιάδος, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες εισέβαλαν σε αποθήκη ιδιοκτησίας του και έκλεψαν το λάδι που είχε αποθηκευμένο.

Από την Αστυνομία διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πηγή: ertnews.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ