Γιάννης Στρατάκης: Κοιτώ τους πολίτες στα μάτια

Ο πρόεδρος της Ροδιάς και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μιλά για τις εκλογές, τα κίνητρα του και τα έργα που έγιναν

Petite Perle 300×250

Το κίνητρο της προσφοράς με κατάθεση γνώσης και εμπειρίας που προκύπτει από την εντατική ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση είναι αυτό που έκανε τον Γιάννη Στρατάκη να είναι για άλλη μια φορά υποψήφιος.

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός ήδη μετρά δύο θητείες ως πρόεδρος της κοινότητας Ροδιάς, άνθρωπος μέσα από την κοινωνία, την επιχειρηματικότητα, αυτή τη φορά ζητά την ψήφο των συμπολιτών του, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Το Μαλεβίζι μπορεί" και υποψήφιο δήμαρχο τον Μενέλαο Μποκέα.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί ο κ.Στρατάκης εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν να επιλέξει τον Μενέλαο Μποκέα , αναφέρεται στα έργα που ξεκίνησαν και συνεχίζονται και δεσμεύεται ότι θα μπορεί να κοιτά τους πολίτες στα μάτια με ειλικρίνεια και μετά τις εκλογές.

Kύριε Στρατάκη, θα λέγαμε ότι είστε έμπειρος αυτοδιοικητικός, αφού για οκτώ χρόνια ασχολείστε με τα προβλήματα του χωριού σας. Αυτήν την φορά ζητάτε ψήφο ως δημοτικός σύμβουλος. Πως πιστεύετε ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε την εμπειρία που ήδη έχετε;

Θέλω και μπορώ μέσα από την εμπειρία τόσων ετών, να βοηθήσω την ευρύτερη περιοχή του Δήμου να αναδειχτεί. Τα προβλήματα είναι κοινά για όλα τα χωριά και ένας άνθρωπος που τα γνωρίζει, τα ζει καθημερινά, θεωρώ πως μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν και γιατί όχι να εξαφανιστούν.

Ταυτόχρονα ως Δημοτικός σύμβουλος, σε περίπτωση που εκλεγώ, θα έχω μία πληρέστερη εικόνα για τα έργα που έχουν ξεκινήσει αλλά και για αυτά που έχουν προγραμματιστεί για τη Ροδιά.

Θεωρώ πως με την εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησης μου με τα κοινά ως Πρόεδρος της δημοτικής ενότητας στη Ροδιά, μπορώ να προσφέρω για το Μαλεβίζι, για τον τόπο που όλοι αγαπάμε ως Δημοτικός Σύμβουλος πλέον.

Πήρατε την απόφαση να συνταχθείτε με τον νυν αλλά και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση;

Είναι γεγονός πως με την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής δεν έλλειψαν οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις για θέματα που απασχολούσαν τη Ροδιά. Στην πορεία όμως διέκρινα στο πρόσωπο του Δημάρχου έναν άνθρωπο που έχει πάθος για αυτό που κάνει δουλεύει συνεχώς για τον τόπο και παλεύει συνεχώς για ένα Μαλεβίζι που θα πρωταγωνιστεί.

Είδα το όραμα του για τον τόπο μας, τη Ροδιά και πως με γρήγορες αποφάσεις και πράξεις σήμερα η Ροδιά αλλάζει ριζικά και έπεται και συνέχεια. Και στο κάλεσμα του δεν μπορούσα να

αρνηθώ. Άλλωστε και ως άνθρωπος μου αρέσουν τα δύσκολα και έχω τη θέληση, την γνώση και την εμπειρία να βοηθήσω την ευρύτερη περιοχή του Δήμου να αναδειχτεί.

 

"Ο λόγος μου συμβόλαιο"

 

Αν αύριο είστε δημοτικός σύμβουλος, ποια θα ήταν η δέσμευση σας προς τους πολίτες;

Όσοι με ξέρουν το γνωρίζουν καλά και όσοι δεν με γνωρίζουν θα το διαπιστώσουν σύντομα. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και ούτε θα γίνω ποτέ. Τους κοιτάω όλους στα μάτια με ειλικρίνεια και έχω μάθει από τους γονείς μου ότι, ο λόγος μου να είναι συμβόλαιο. Για αυτό λοιπόν σαν δίνω το λόγο μου ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να προσφέρω στον τόπο που αγαπάμε, στον τόπο που μεγαλώσαμε, στον τόπο που όλοι θέλουμε να το δούμε να προοδεύει. Γνωρίζω αρκετά καλά τα προβλήματα της υπαίθρου, τα οποία τα ζω καθημερινά και είμαι σίγουρος ότι ο προγραμματισμός και οι ενέργειες μας θα επιλύσουν τα περισσότερα από αυτά.

Με ειλικρίνεια και καθαρή ματιά. Αυτή είναι η μοναδική προεκλογική δέσμευση που θέλω να κάνω. Τα υπόλοιπα θα φανούν από τις πράξεις, τόσο τις δικές μου όσο και της παράταξης του Μενέλου Μποκέα που πλέον έχει, πέρα από τη θέληση, τις γνώσεις και την εμπειρία για να φέρει σε πέρας όλα τα έργα που έχουν προγραμματιστεί και οραματιστεί για το Μαλεβίζι.

Εγώ θα σας κοιτάω στα μάτια και την επόμενη μέρα των εκλογών.

 

Τα έργα που αλλάζουν την Ροδιά

Κύριε Στρατάκη μιλήσατε για το όραμα για τη Ροδιά, λέγοντας πως μέσα από συγκεκριμένα έργα που δρομολογήθηκαν την προηγούμενη περίοδο άρχισε να γίνεται πράξη. Ποια ήταν αυτάτα έργα που ξεκίνησαν ή δρομολογήθηκαν και πιστεύετε πως άλλαξαν θετικά τη φυσιογνωμία του τόπου σας;
Πολλά είναι τα έργα που έγιναν το προηγούμενο διάστημα αλλά και αυτά που δρομολογήθηκαν και θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον δίνοντας στους κατοίκους της Ροδιάς τον τόπο που τους αξίζει. Ολοκληρώθηκαν η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου, η πλήρης ανακαίνιση του νηπιαγωγείου, αλλά και παρεμβάσεις προσβασιμότητας ΑμεΑ στα σχολικά κτίρια. Η ανάπλαση της Πλατείας και των παρακείμενων οδών, βρίσκεται σε εξέλιξη έπειτα από διαβούλευση με όλους τους φορείς, υπογειοποιώντας ταυτόχρονα τα δίκτυα της ΔΕΗ και μεριμνώντας για προσβασιμότητα ΑμεΑ, φωτισμό, υπόγειους κάδους και σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ολοκληρώθηκε το έργο βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας στη Ροδιά, και είμαστε σε αναμονή της δημοπράτησης για την εμβληματική παρέμβαση στην αγροτική οδοποιία του Μαλεβιζίου με 2.000.000€ από το πρόγραμμα Τρίτσης. Εκπονήθηκαν μελέτης για το Πολιτιστικό Κέντρο Ροδιάς, λιμενικές μελέτες ενώ δημοπρατείται άμεσα το Αλιευτικό Καταφύγιο Ροδιάς, η αντικατάσταση του εξοπλισμού τουκαταφυγίου με το διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη, αλλά υπάρχουν έτοιμες μελέτες για έργα επέκτασης και αναβάθμισης του καταφυγίου για τα οποία ο Δήμος διεκδικεί χρηματοδοτήσεις.

Παράλληλα κατατέθηκε ολοκληρωμένη μελέτη 9,5 εκατομμυρίων € στο υπουργείο υποδομών για τον δρόμο Λινοπεράματα – Ροδιά, έγινε η «σύνδεση» της Ροδιάς με το Παλαιόκαστρο,

με δρόμο συνολικής απόστασης 2,5 χιλιομέτρων, έγινε η αρχή με την τοπογράφηση της σύνδεσης Ροδιά –Μάραθος. Τελειώνοντας θα ήθελα να αναφέρω πως ορίστηκε η Ροδιά ως έδρα του ΟΦΥ-ΠΕΚΑ (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Ανατολικής Κρήτης!) Μια πραγματικά έξυπνη κίνηση που αναβαθμίζει το χωριό και ταυτόχρονα προστατεύει, αναδεικνύει και αξιοποιεί τον Πύργο Καλλέργηδων της Ροδιάς μέσα από το έργο που θα υλοποιηθεί με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το υπουργείο Πολιτισμού.

 

Ποιος είναι ο Γιάννης Στρατάκης

Ο Γάννης Στρατάκης του Ανδρέα και της Χρυσής Ροδίτου, γεννήθηκε στις 16/10/1986, μεγάλωσε και μένει μόνιμα στη Ροδιά Μαλεβιζίου. Είμαι παντρεμένος με την Σοφία Κουγιουμουτζή από τα Λιβάδια Μυλοποτάμου και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τη Χρυσή 7 ετών, τον Ανδρέα 5 ετών και τον Παύλο 4 ετών.

Στη Ροδιά δραστηριοποιείται επαγγελματικά διατηρώντας ένα mini market και ένα κρεοπωλείο και γενικότερα από τότε που θυμάται τον εαυτό μου ασχολείται με την ύπαιθρο. Την κτηνοτροφία και την γεωργία ταυτόχρονα. Το 2014, σε ηλικία 28 ετών ασχολήθηκε για πρώτη φορά επίσημα με τα κοινά του τόπου του ως πρόεδρος της Ροδιάς με Δήμαρχο τον κ.Μαμουλάκη και το 2019 εκλέχτηκε ξανά 1ος σε σταυρούς προτίμησης, πάλι πρόεδρος της κοινότητας, αντιπροσωπεύοντας μια ομάδα φίλων και συνεργατών που είχε «κατέβει» στις εκλογές ως ανεξάρτητη δύναμη. Τώρα, το 2023 θα ζητήσει για 3η φορά την ψήφο σας, πλέον όλων των Δημοτών του Μαλεβιζίου ως υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό του Μενέλαου Μποκέα.

Το Μαλεβίζι Μπορεί - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ