Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα ο Αλμυρός δίκαια 2-0 τον Ερμή Ζωνιανών (φώτο)

Petite Perle 300×250

Την πρώτη του νίκη στη Γ΄Εθνική πέτυχε ο Αλμυρός που επικράτησε στο Γάζι με 2-0 τον Ερμή Ζωνιανών. Ο Αλμυρός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και νίκησε δίκαια τον Ερμή που μόνο στα δέκα τελευταία λεπτά έκανε αισθητή την παρουσία του, αλλά όσες φορές απείλησε του είπε όχι ο Χανιωτάκης.

Απο τον Αλμυρό ξεχώρισαν οι Πιερτζακόμι, Αγαπάκης, Κουτάντος, Κοιλιάρας και από τον Ερμή οι Κουκούλης Ρουμπάκης Τουρνάκης.

Σε μια κατάμεστη από κόσμο κερκίδα και κάτω απο αφόρητη ζέστη άρχισε το παιγνίδι με τον Αλμυρό να μπαίνει νευρικά με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και τον Τουργαίδη στο 8΄ να τραυματίζεται και να παραχωρεί τη θέση του στο Βουϊδάσκη που πήγε αμυντικό χαφ και πέρασε δεξιό εξτρέμ ο Κοιλιάρας.

Στην πρώτη φάση στο 13΄ το μακρινό σουτ του Κοιλιάρα έδιωξε δύσκολα ο Χρήστου, ενώ  δύο λεπτά αργότερα ο Πιερτζακόμι έβγαλε μόνο τον Βακράκο που κοίταξε τον βοηθό για οφσάιντ σούταρε και έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Χρήστου χάνοντας απίθανη ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Το γκολ ήρθε τελικά στο 20΄ όταν απο κόρνερ που κέρδισε ο Αγαπάκης το εκτέλεσε ο Κοιλιάρας η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και από κοντά ο Αγαπάκης έκανε το 1-0.

Ο Ερμής στο 32΄ έχασε δύο ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμού με τον Βιτώρο να μπαίνει στη θέση του Γκελοσάνι και τον Σκουτέλη στη θέση του Αριστεινίδη.

Ο Αλμυρός μετά το γκολ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού με τον Ερμή να έχει μόνο ένα σουτ του Τουρνάκη λίγο αουτ.  Στο 40΄ σουτ φάουλ του Χαντί απέκρουσε δύσκολα ο Χρήστου.

Κάτι προσπάθησε να κάνει στα τελευταία λεπτά του Α΄ ημιχρόνου ο Ερμής αλλά οι επιθέσεις του δεν είχαν ουσία και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Αλμυρό να προηγείται 1-0 .

Ο Μανώλης Σουτζής ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο αλλάζοντας τον σέντερ φορ του με τον Καστελλιανάκη να παίρνει τη θέση του Βακράκου.

Ο Ερμής μπήκε με επιθετικές διαθέσεις αλλά γρήγορα ο Αλμυρός έφερε το ματς στα μέτρα του με τον Βουϊδάσκη και τον Κουτάντο να ελέγχουν το χώρο του κέντρου.

Ωστόσο ο Ερμής ήταν αυτός που στο 57΄ απείλησε όταν το ξαφνικό σουτ  του Σκουτέλη απέκρουσε σωτήρια ο Χανιωτάκης και στη συνέχεια οι αμυντικοί απομάκρυναν τη μπάλα προ του Κουκούλη.

Ο Αλμυρός απάντησε με γκολ όταν από τα δεξιά ο Πιερτζακόμι διεμβόλησε την άμυνα των φιλοξενουμένων, έβγαλε γλυκιά σέντρα και ο Καστελλιανάκης στο δεύτερο δοκάρι με μονοκόμματο σουτ έγραψε το 2-0 στο 62΄.

Ο προπονητής του Αλμυρού στο 73΄ φρέσκαρε την ομάδα του αποσύροντας τον Χαντί και τον Κοιλιάρα και στις θέσεις τους πέρασε τον Νικολακάκη και τον Πακιουφάκη.

Στο 82΄ σε αντεπίθεση του Αλμυρού ο Πιερτζακόμι έφυγε μόνος βγήκε απέναντι στον Χρήστου  και σούταρε  απελπιστικά άουτ.

Στο 87΄ σέντρα του Κουκούλη κοντινή κεφαλιά του Ζάχου και φανταστική απόκρουση του Χανιωτάκη σε κόρνερ.

Ο Ζάχος στο 89΄ σούταρε μέσα από την περιοχή και πάλι ο Χανιωτάκης φώναξε παρών και κράτησε το 2-0.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ρέγες που ήταν η πέμπτη αλλαγή του Σουτζή σούταρε έξω απο την περιοχή και έδιωξε ο Χρήστου σε κόρνερ.

Αλμυρός: Χανιωτάκης, Αγαπάκης, Γιαλούσης, Παπαδομιχελάκης, Πατηνιώτης (75' Πατηνιώτης), Κοιλιάρας (66' Νικολακάκης), Κουτάντος, Πιερτζάκομι, Τουργαΐδης (10' λ.τρ. Βουϊδάσκης), Χαντί (66' Ρέγες), Βακράκος (46' Καστελιανάκης).

Ερμής Ζωνιανών: Χρήστου, Γεμιστός, Μπαμπουλάκης, Ρουμπάκης (82' Κοζορώνης), Σαρρής, Τουρνάκης, Αριστεινίδης (32' Βιτώρος), Γκελοσάνι (32' λ.τρ. Σκουτέλης), Κουκούλης, Πλιάτσικας, Κεφαλούκος (65' Κωστάκης).

 

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ