Μιχάλης Αλμπαντάκης: " Τώρα είναι η ώρα λοιπόν να κάνουμε το επόμενο βήμα "

Petite Perle 300×250

Με ρωτάνε συχνά γιατί ασχολούμαι με τα κοινά. Για κάποιους είναι αδιανόητο πως, ενώ έχω τόσες υποχρεώσεις – οικογενειακές, επαγγελματικές κτλ- επιλέγω να εμπλέκομαι στην πολιτική και να γίνομαι στόχος κριτικής κι όχι να μένω αμέτοχος, να κοιτάζω από απόσταση και να κάνω εγώ την κριτική. 

Ε, λοιπόν δεν είναι η πολιτική που με κινητοποιεί. Ούτε φυσικά κρυφοί πόθοι και στρατηγικές. Είναι ο στόχος που με κάνει να ρίχνομαι στη μάχη. Κι ο στόχος είναι ο τόπος μου κι η ευημερία του. Κι η παρακαταθήκη που θα αφήσουμε στα παιδιά μας.

 Έχω γεννηθεί, έχω μεγαλώσει και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στο Μαλεβίζι. Αγαπώ το Μαλεβίζι βαθιά και τα όνειρά μου για τον τόπο μου δεν έχουν ταβάνι. Θέλω να δω το Μαλεβίζι να μεγαλώνει, να αναπτύσσεται, να ευημερεί. Θέλω ο τόπος μου -στον οποίο ζουν και θέλω να εξακολουθήσουν να ζουν και τα παιδιά μου- να είναι πρότυπο ασφάλειας, ποιότητας ζωής. Θέλω οι συμπολίτες μου να ζουν σε ένα τόπο που θα τους δίνει το δικαίωμα και τις δυνατότητες να ονειρεύονται και να πραγματοποιούν τα όνειρά τους.   

Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη.  Η ανάδειξη του τόπου μας, η εξέλιξη του, είναι μία διαδικασία αέναη. Και μας χρειάζεται όλους. Δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, ούτε και «προσπαθώμετρα». Η μάχη δίνεται κάθε μέρα παντού: Στο πεδίο, στα γραφεία των αρμοδίων και των πιο πάνω από αυτούς. Η μάχη δίνεται στην κοινωνία. Με τους πολίτες, από τους πολίτες και για τους πολίτες. 

Γι' αυτό ασχολούμαι με τα κοινά.  Γι' αυτό στέκομαι στο πλάι του Μενέλαου Μποκέα. Γιατί πιστεύει κι ο ίδιος όπως κι εγώ πως ο μετασχηματισμός θέλει όραμα, σχέδιο, οργάνωση, γνώση, εμπειρία, εργατικότητα, υπομονή,  επιμονή και μαχητικότητα. Να διεκδικείς, να αποδεικνύεις το δίκαιο της διεκδίκησής σου και να πείθεις για την αναγκαιότητά της. 

Στο Μαλεβίζι η αρχή έχει γίνει. Η παράταξη «Το Μαλεβίζι μπορεί» με επικεφαλής τον Μενέλαο Μποκέα ρίχτηκε στη μάχη του μετασχηματισμού το 2019. Κόντρα σε καιρούς και ιούς – πόσα έχουμε ζήσει από τότε ως σήμερα αλήθεια! – κατάφερε να βάλει σε τροχιά αλλαγής τον δήμο μας. 

Μεγάλα έργα έχουν ξεκινήσει ήδη να υλοποιούνται κι άλλα είναι στην ουρά. Μελέτες, σχεδιασμοί, προγραμματισμός, χρηματοδοτικά εργαλεία .. Με σχέδιο και επιχειρήματα κερδίζουμε μια – μία τις μάχες μας για το καλύτερο αύριο του τόπου και των δημοτών μας. Ξέρουμε τις δυνάμεις μας. Ξέρουμε και τις δυνατότητες του τόπου μας. 

Το Μαλεβίζι, έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει το απόλυτο brand  της αυτοδιοίκησης της Κρήτης. Από τα ορεινά μας ως τα παραλιακά μας θέρετρα, η ιστορία, ο πολιτισμός, η φύση, η γαστρονομία αποτελούν τα εχέγγυα ενός χρυσού επιχειρηματικού – αναπτυξιακού μέλλοντος. 

Τώρα είναι η ώρα λοιπόν να κάνουμε το επόμενο βήμα. Όσα χτίσαμε, όσα σχεδιάσαμε, όσα ονειρευτήκαμε τώρα είναι η ώρα για να τα υλοποιήσουμε. Και παράλληλα, όντας πάντα σε εγρήγορση, να εντάσσουμε στις προσπάθειές μας κάθε τι που θα ενισχύει τον μετασχηματισμό του Μαλεβιζίου σ' ένα δήμο σύγχρονο και αξιοβίωτο. Η συνέχεια είναι στο χέρι όλων μας. Την Κυριακή 08 Οκτωβρίου με την ψήφο μας επιλέγουμε το δρόμο της ανάπτυξης και της προκοπής. Για το Μαλεβίζι που μπορεί και που μας αξίζει.

Άρθρο του Μιχάλη Αλμπαντάκη

Το Μαλεβίζι Μπορεί - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ