Πέθανε ο Ντέιβιντ ΜακΚάλουμ

Ο σταρ των σειρών «NCIS» και «Ο Ανθρώπος της U.N.C.L.E.» έφυγε στα 90 του χρόνι

Petite Perle 300×250

Πέθανε ο Ντέιβιντ ΜακΚάλουμ, ο τηλεοπτικός θρύλος της σειράς «Ο άνθρωπος της U.N.C.L.E.».

Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, μόλις λίγες μόλις ημέρες μετά τα γενέθλιά του, που ήταν στις 19 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ΜακΚάλουμ άφησε την τελευταία πνοή του στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα 25 του μήνα, από φυσικά αίτια.

 

«Ο Ντέιβιντ ήταν ένας χαρισματικός ηθοποιός και συγγραφέας και αγαπητός σε πολλούς σε όλο τον κόσμο» ήταν μερικά από τα αποχαιρετιστήρια λόγια εκ μέρους του αμερικανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου CBS.

Στον «Άνθρωπο της U.N.C.L.E.» υποδύθηκε τον Ρώσο κατάσκοπο Ίλια Κουριάκιν που συνεργαζόταν με τον Αμερικανό Ναπολέων Σόλο (Ρόμπερτ Βον).

Η σειρά που δημιουργήθηκε χάρη στην επιτυχία των ψυχροπολεμικών περιπετειών κατασκοπείας Τζέιμς Μποντ στον κινηματογράφο και απέκτησε φανατικό κοινό στα 60s.

 

Ο ΜακΚάλουμ γεννήθηκε το 1933 στη Σκωτία από γονείς μουσικούς, καριέρα που και ο ίδιος έμελλε να ακολουθήσει, μιας και έμαθε να παίζει όμποε.

Σπούδασε μουσική στην Βρετανική Ακαδημία Μουσικής, μέχρι τελικά να ανακαλύψει την αγάπη του για την υποκριτική και να γραφτεί στην σχολή «Actor's Equity» το 1946.

Η μεγάλη αναγνώριση ήρθε στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960 από το «Billy Budd» (1962, μια ναυτική περιπέτεια εποχής βασισμένη στο μυθιστόρημα του Χέρμαν Μέλβιλ.

Θριάμβευσε ακόμη και στην θρυλική πολεμική περιπέτεια «Η μεγάλη απόδραση» (The great escape, 1963) του Τζον Στέρτζες ήταν εκείνη που του άνοιξε τις πόρτες.

Λίγο αργότερα ακολούθησε ο «Άνθρωπος της U.N.C.L.E.» και ο Μακ Κάλουμ τη μεγάλη φήμη του, ως μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες της αμερικανικής τηλεόρασης.

Είχε υποδυθεί ακόμη, τον ιατροδικαστή στη σειρά «NCIS»

πηγή:cretapost.gr

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ