Το αδιαχώρητο στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Νίκου Σκουλά

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο ξενοδοχείο Ατλαντίς, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης και εκ νέου υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου στην Π.Ε. Ηρακλείουμε τον Σταύρο Αρναουτάκη και τον συνδυασμό «Για την Κρήτη μας συνεχίζουμε», Νίκου Σκουλά.

Η αίθουσα Μίνως αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που ήθελε να ακούσει τον Νίκο Σκουλά, να του σφίξει το χέρι και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Μίρκα Οικονομοπούλου.

Τον Νίκο Σκουλά προλόγισαν η Αμαλία Ζαριανάκη – Δραμουντάνη και ο Γιάννης  Σερπετσιδάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα και τις αξίες που πρεσβεύει, την στοχοπροσήλωση που τον καθορίζει αλλά και τα αποτελέσματα που επιτυγχάνει σε κάθε τομέα δράσης του.

Ο Νίκος Σκουλάς στην ομιλία του, εμφανώς συγκινημένος από την μαζική συμμετοχή, ευχαρίστησε όλους όσοι τον τίμησαν με την παρουσία τους και προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του. «Έχω την τιμή, πάνω από τέσσερα χρόνια να συμμετέχω σε ένα σημαντικό  αυτοδιοικητικό σχήμα. Η διαδρομή του συγκαθορίζεται. Ο καθένας από εμάς, είτε ως σύμβουλος είτε ως Αντιπεριφερειάρχης, εκτελεί ένα τμήμα από το σύνολο ευθύνης που λέγεται Περιφέρεια Κρήτης. Τούτος ο υπέροχος τόπος, έχει μια σταθερή αυτοδιοικητική πορεία από το 2010 έως σήμερα. Έχει τον ίδιο πολιτικό επικεφαλής, τον Σταύρο Αρναουτάκη» ανέφερε ο Νίκος Σκουλάς, τονίζοντας: «Όλη η συνεχόμενα ανεπίληπτη ροή δράσεων και διακρίσεων, έχει την δική του σφραγίδα. Έχει την δική του επιλογή, τόσο σε πολιτικές, όσο και σε πρόσωπα. Η τελική κρίση, ανήκει πάντα στον λαό της Κρήτης. Ωστόσο, έως σήμερα, αυτή η ροή δικαιώνεται.»

Αναφέρθηκε στους τομείς δράσεις που δοκιμάστηκε, σε ό,τι του ανέθεσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, στην εκλογή του από τους συναδέλφους του ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Περιβάλλοντος, στην Προεδρείατης Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Ηρακλείου, και την Αντιπεριφέρεια Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Νίκος Σκουλάς και στο σοβαρό ιδιοκτησιακό θέμα που προέκυψε το 2021, μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Τότε που το δημόσιο διεκδικούσε σε όλη την χώρα και στην Κρήτη, ως ιδιοκτησία του, τεράστιες εκτάσεις που κατέχουν ιδιώτες. «Συνέταξα τότε πολιτική πρόταση, με σύνθετη νομική τεκμηρίωση. Πολιτικός σκοπός, να δοθούν τα ακίνητα στους πολίτες που τα κατέχουν, με τίμημα εξαγοράς, μέρος της αντικειμενικής τους αξίας. Η πρόταση  υιοθετήθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, διαπαραταξιακά. Στάλθηκε στην Κυβέρνηση. Ορίστηκα μέλος της εισηγητικής επιτροπής από τον Υπουργό κ. Αμυρά. Τελικά, αυτές οι εισηγήσεις ψηφίστηκαν κατά γράμμα σχεδόν στον ν. 5024/2023. Αυτός ο φιλολαϊκός  νόμος είναι, επιτρέψτε μου να το πω,  νομικό και πολιτικό μας συνδημιούργημα» τόνισε χαρακτηριστικά.Αναφορά έκανε επίσης και σε δημόσιες παρεμβάσεις για το ζήτημα της ΑΟΖ που βρήκαν γόνιμο έδαφος και στην Βουλή, καθώς και στην πλούσια αρθρογραφία του που μπορεί ο καθένας να την βρει στην ιστοσελίδα του www.nikosskoulas.gr.

Ο Νίκος Σκουλάς δεν παρέλειψε να τονίσει και τον ρόλο της Περιφέρειας, ως τοπικό και βαθύ γνώστη που παρακολουθεί τα έργα της Κεντρικής Διακυβέρνησης που αφορούν την Κρήτη. «Έχουμε θεσμικό ρόλο και γνώμη, στο στάδιο των εγκρίσεων περιβαλλοντικών μελετών. Την εκφράζουμε.  Εστιάζουμε προεχόντως στον νέο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Κρίνουμε, προτείνουμε, εισηγούμαστε με γνώμονα το τοπικό και το δημόσιο συμφέρον.

Αναφέρθηκε και στην επόμενη γενιά των έργων που προετοιμάζονται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργωνκαι κατέληξε: «Η δύναμη, η  ισχύς, είναι η άθροιση βεβαιότητας. Η αποψινή σας συνάθροιση μας δίνει μια ελπίδα: ότι μάλλον πορευόμαστε καλά στον δημόσιο χώρο.Βρισκόμαστε σε μια επαρκή αυτοδιοικητική ομάδα που δουλεύει για το καλό του Ηρακλείου. Δουλεύει για το καλό της Κρήτης μας. Διαθέτει αποδεδειγμένα αποτελέσματα. Αν έχουμε την επανεπιβεβαίωση της εμπιστοσύνης σας, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα το κάνουμε, με περισσότερη ένταση εργασίας και πεποίθηση σκοπού. Ως εργαζόμενος πολίτης, που διέρχομαι την πυρά της μαχόμενης δικηγορίας, ζητώ την ψήφο σας για την Περιφέρεια Κρήτης, της επόμενης πενταετίας. Θα προσπαθήσω την αποτύπωση της αθροισμένης εμπειρίας μου, σε όποια θέση ταχθώ, αν ταχθώ και αν εκλεγώ. Ότι προπεριέγραψα, και ό,τι εκόμισα στον δημόσιο χώρο, καθόλου ατομικό αποτέλεσμα δεν είναι. Τις προϋποθέσεις παραγωγής έργου και λόγου, τις δημιουργεί η ωραία ένταξη και η συνύπαρξη. Η λαϊκή εντολή είναι δύναμη υπέρβασης της  ιδιοτέλειας και της στενής ιδιωτικότητας.  Η αυτοδιοικητική και η δημόσια δράση είναι ωραία διαδρομή. Τουλάχιστον σε περιβάλλον πολιτικής υγείας, όπως στην Περιφέρεια Κρήτης.

«Για την Κρήτη μας, συνεχίζουμε…»

Για την Κρήτη, για την Κρήτη μας, ο σκοπός. Για την Κρήτη όλα. Για το νησί μας, για τον τόπο μας, για τους ανθρώπους του. Με το «μας» που σημαίνει ότι ανήκει σε όλους, ότι γίνεται από όλους, ότι γίνεται με όλους. Κυρίως, ότι γίνεται για όλους.

Έτσι αρχίσαμε, έτσι συνεχίζουμε, όλοι μαζί εσείς και  εμείς! Με εργασία και καθαρότητα. Σας θέλουμε μαζί μας, σας χρειαζόμαστε, συμπορευόμαστε. Μαζί σας, πιάνουμε τον παλιό συντονισμό. Συντονιζόμαστε για ό,τι καλύτερο ψηλαφούσαμε ότι συμβαίνει, ανέκαθεν. Συντονιζόμαστε για ό,τι μέλει να συμβεί.

Για την Κρήτη μας, λοιπόν, συνεχίζουμε…και από απόψε και από πάντα…

Σας ευχαριστώ πολύ.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποψινή τιμή.».

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ