Φάνης Κοκκινάκης: "Η προσφορά στον τόπο σου δεν είναι αγγαρεία, αλλά τιμή, χαρά και δημιουργία"

Petite Perle 300×250

Η ενεργή ενασχόλησή μου με τα κοινά, μετράει ήδη είκοσι χρόνια, από τη θέση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας του χωριού μου του Μαράθου. Μέσα σε αυτά τα χρόνια προσπάθησα και κατάφερα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα, υπηρετώντας με αγάπη, ενσυναίσθηση και συνείδηση, τις ανάγκες του τόπου μου και της κοινωνίας του. Μέσα από αυτό, έμαθα πολλά, γιατί "Δεν υπάρχει καλύτερος δάσκαλος πέραν της ανάγκης."

Η πρόταση του Μενέλαου Μποκέα να συμμετέχω ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Το Μαλεβίζι Μπορεί" με βρήκε πλήρη εμπειρίας αλλά και όρεξης για δουλειά, μεράκι θα το έλεγα καλύτερα. Γιατί μεράκι είναι να θέλεις να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο. Η πρόσκληση ήταν τιμή μου αλλά και η πρόκληση μεγάλη. Το να συνεχίσω να υπηρετώ το κοινό καλό και το κοινωνικό σύνολο από ένα άλλο μετερίζι πια, αυτό του Δημοτικού συμβούλου, είναι για μένα πολύ σημαντικό και βέβαια στο να πάρω την απόφαση να εκτεθώ στην κρίση των συμπολιτών μου, έπαιξαν ρόλο επίσης σημαντικά πράγματα.

Με ειλικρίνεια θα πω, ότι δεν είναι λίγες οι φορές που έχω δεχτεί την ερώτηση: "Μα δεν κουράστηκες, δεν βαρέθηκες τόσα χρόνια το διαρκές τρέξιμο και την κριτική;"

Η προσφορά στον τόπο σου και στους συντοπίτες σου δεν είναι αγγαρεία, αλλά τιμή, χαρά και δημιουργία. Είναι πολύ εύκολο βέβαια να μένει κανείς έξω από προβλήματα που αναζητούν λύσεις και απλά να κάνει κριτική. Δεν αρέσουν όμως σε όλους τα εύκολα. Δεν φοβάμαι να δουλέψω, δεν φοβάμαι να κριθώ. Πιστεύω στον εαυτό μου, στους στόχους μου και δεν θα δειλιάσω ποτέ να δώσω μία μάχη που σκοπό θα έχει την ευημερία του Δήμου που ζουν τα παιδιά και τα εγγόνια μου και βέβαια τα παιδιά όλων των συνδημοτών μου. Θέλω αυτά τα παιδιά να ζήσουν σε μια τοπική κοινωνία καλύτερη, να έχουν δικαίωμα στην ελπίδα, σ' ένα πιο όμορφο αύριο, να έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται. Αυτό χρειάζεται πρόγραμμα και σχεδιασμό, οργάνωση αλλά και μαχητικότητα, διεκδίκηση και εννοείται εμπειρία.

Ο Μενέλαος Μποκέας τα έχει όλα αυτά και πιστεύω ότι ενώνοντας δυνάμεις, στόχους και εμπειρία, στηρίζοντάς τον ενεργά, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Το πρόγραμμα, το όραμα, οι γνώσεις αλλά και το ήθος είναι τα εχέγγυα για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου μας. Θα στηρίξω και θα δουλέψω μαζί με τον Μενέλαο Μποκέα με στόχο την διαρκή ενδυνάμωση του Δήμου μας αλλά και όλων των τοπικών κοινοτήτων.

Θέλουμε έναν Δήμο συμμέτοχο στα κέντρα λήψης αποφάσεων της πολιτείας, διεκδικώντας τα πάντα για τους δημότες ώστε να ενισχυθούν οι υποδομές που θα βελτιώσουν τη ζωή τους, να ενισχυθούν επίσης τα μέσα που θα την προστατέψουν από φυσικές καταστροφές. Θα εργαστούμε όσο σκληρά χρειαστεί για καλύτερη ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας δίνοντας βάρος στις καθημερινές ανάγκες, όπως την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και το οδικό δίκτυο, χρησιμοποιώντας όσα μέσα έχουμε αλλά χωρίς να σταματήσουμε να διεκδικούμε από την κυβέρνηση τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις. Θέλουμε ένα Μαλεβίζι ισχυρό και ανθρώπινο.

Δεν είναι εύκολο, αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο χωρίς σκληρή δουλειά. Με τη δική μας στήριξη και την εμπειρία μας, είμαι σίγουρος ότι μαζί θα καταφέρουμε όσα δεν έγιναν στην προηγούμενη θητεία και θα διορθωθούν τυχόν λάθη. Ο ίδιος δεν φοβάται να μιλήσει και για αυτά και να εκτεθεί σε δημόσιο διάλογο και όχι να κρύβεται πίσω από λέξεις και κείμενα γραμμένα εκ του ασφαλούς. Αυτό είναι ένας ακόμα λόγος για να τον εκτιμώ. Το να λες την αλήθεια είναι πάντα ο ασφαλέστερος δρόμος. Το ψέμα λέγεται με δύο τρόπους. Ο ένας είναι οι λέξεις και ο άλλος η σιωπή. Κάποιοι βέβαια μπορούν με άνεση να χρησιμοποιούν και τους δύο.

Αν οι συνδημότες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους, τους δίνω λόγο τιμής ότι δεν θα τους απογοητεύσω.

Ο Φάνης Κοκκινάκης είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Μαλεβιζίου με την Παράταξη "Το Μαλεβίζι Μπορεί" του Μενέλαου Μποκέα.

Το Μαλεβίζι Μπορεί - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ