"Μαλεβίζι στο φως!" Η αδιάκοπη πορεία για να ανέβει το Μαλεβίζι ψηλά!

Petite Perle 300×250

Ο 1ος πυλώνας του έργου και του προγράμματος της παράταξης "Το Μαλεβίζι Μπορεί" του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα

Την καθαρή της πορεία προς το φως φιλοδοξεί να συνεχίσει την επόμενη πενταετία η δημοτική αρχή του Μενέλαου Μποκέα, με τους πολίτες βασικούς συντελεστές στην αδιάκοπη προσπάθεια να ανέβει το Μαλεβίζι ακόμη πιο ψηλά!

Συνεπής στην πορεία που ακολουθεί από τη σύστασή της η παράταξη "Το Μαλεβίζι Μπορεί" του Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Μενέλαου Μποκέα, αναδεικνύει την αξία της γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και κατάθεσης προτάσεων, προς όφελος όλων.

Η απάντηση στις πολλαπλές προκλήσεις έρχεται από έναν κοινό στόχο: την ενδυνάμωση της φωνής των τοπικών κοινωνιών! Θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας, άλλωστε, είναι ο διάλογος.

Η Δημοτική Αρχή από την αρχή, διεκδίκησε τη συμμετοχή των δημοτών στις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή, το παρόν και το μέλλον τους. "Για εμάς η γνώμη των δημοτών μετράει , πραγματικά και ουσιαστικά" δηλώνει ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, σημειώνοντας: "Χτίσαμε τις πληροφοριακές υποδομές που το έκαναν πράξη και στις μεγάλες παρεμβάσεις γίναμε όλοι συμμέτοχοι" 

 Διαφάνεια, διαβουλεύσεις και ψηφοφορίες, ρίχνουν "φως" στις μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις και δράσεις.

Επιλέγοντας ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες, η δημοτική αρχή του Μενέλαου Μποκέα προχώρησε συνδιαμορφώνοντας και συναποφασίζοντας με τους δημότες :

-τη μελέτη για το έργο της Ελ. Βενιζέλου στο τμήμα εντός του Γαζίου.

-το περιεχόμενο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Μαλεβιζίου (ΣΒΑΚ)

-τη χωροθέτηση των σημείων στο πλαίσιο του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΣΦΗΟ)

Και την επόμενη δημοτική περίοδο, το "Μαλεβίζι Μπορεί" και συνεχίζει θεσμοθετώντας :

-"Συμμετοχικό Προϋπολογισμό": ο λόγος δίνεται ξανά σε όλες και όλους. Οι δημότες επιλέγουν κοστολογημενες δράσεις και έργα προς υλοποίηση.

Ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών ενίσχυσης της Συμμετοχικής Διακυβέρνησης.

-Δημιουργία Πλατφόρμας Διοίκησης του Δήμου και Λήψης αποφάσεων (City Dashboard).

-Δημιουργία του προγράμματος "Μαζί στη γειτονιά": Με την απελευθέρωση από τα δεσμά της πανδημίας, επανεκκινούν σε τακτική βάση οι ανοιχτές συναντήσεις διαλόγου για όλα τα θέματα στις γειτονιές και τα χωριά του Δήμου.

Το Μαλεβίζι Μπορεί - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ