Ηράκλειο: Αθώα για το χαστούκι σε 13χρονο η καθηγήτρια – «Γυρίσαμε αιώνες πίσω», λέει ο δικηγόρος του παιδιού

Η εκπαιδευτικός κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, το οποίο την απήλλαξε λόγω «αμφιβολιών». Απαλλακτική ήταν και η εισαγγελική πρόταση που προηγήθηκε

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε σήμερα Πέμπτη 28/9 η υπόθεση της καθηγήτριας που φέρεται να χαστούκισε στο πρόσωπο έναν 13χρονο μαθητή της Α' Γυμνασίου, την ώρα που αυτός έτρωγε, πριν από περίπου 3 χρόνια, σε γυμνάσιο μεγάλου χωριού της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.

Η εκπαιδευτικός κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, το οποίο την απήλλαξε λόγω «αμφιβολιών». Απαλλακτική ήταν και η εισαγγελική πρόταση που προηγήθηκε.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο δικηγόρος του ανηλίκου, η κατηγορούμενη στην απολογία της μίλησε για «άγαρμπη κίνηση σε βάρος του 13χρονου, προκειμένου να του βγάλει το σάντουιτς από το στόμα, με αποτέλεσμα ίσως να τον αγγίξει λίγο στο στόμα».

Η καθηγήτρια ζήτησε συγγνώμη για αυτό που έκανε, ωστόσο, φέρεται να αρνήθηκε ότι χαστούκισε το παιδί.

Υπέρ της καθηγήτριας κατέθεσαν συνάδελφοί της. Σύμφωνα με τον κ. Φαρσάρη, μεταξύ άλλων, κατέθεσαν στο δικαστήριο η διευθύντρια του Γυμνασίου η οποία δεν ήταν παρούσα την ώρα του συμβάντος, αλλά και η εκπαιδευτικός που διενήργησε την ΕΔΕ για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τον συνήγορο, φαίνεται ότι υπέρ της απαλλαγής της εκπαιδευτικού προσμέτρησε το αποτέλεσμα της ΕΔΕ που είχε τότε διενεργηθεί για το συμβάν.

«Δεν είναι δυνατόν οι ΕΔΕ αυτού του τύπου που πραγματοποιούνται συντεχνιακά μεταξύ συναδέλφων φίλων των εμπλεκομένων και των οποίων τα αποτελέσματα, εννοείται ότι είναι ελεγχόμενα και τα μεμφόμαστε, να υποκαθιστούν την κρίση, την έρευνα και την τελική απόφαση του δικαστηρίου. Βρισκόμαστε στο 2023. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις υπόλοιπες χώρες, υπάρχει νομοθεσία για τα δικαιώματα των παιδιών. Είναι ανεπίτρεπτο να δικαιολογούμε ή έστω να αμφιβάλουμε για την ευθύνη ή μη ενός εκπαιδευτικού που τολμά να λέει ότι δεν είχε άλλο τρόπο πέρα» από αυτόν.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, οι γονείς του παιδιού "δεν είναι ευχαριστημένοι από τη Δικαιοσύνη όπως αυτή αποδόθηκε". Ανέφερε επιπρόσθετα ότι το γεγονός αυτό μας «πάει πολύ πίσω. Γυρίσαμε πίσω τουλάχιστον 2-3 αιώνες».

Μετά το επίμαχο συμβάν, ο 13χρονος τότε μαθητής της Α' Γυμνασίου πήρε την τσάντα του κι αποχώρησε από το σχολείο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, το παιδί είπε στην καθηγήτρια «εμένα δεν θα με ξαναχτυπήσεις» κι έφυγε από την τάξη, ενώ η εκπαιδευτικός συνέχισε κανονικά το μάθημα και ο 13χρονος γύρισε στο σπίτι του.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ