Βουλωμένη μύτη; Οι σπιτικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν

Μια βουλωμένη μύτη μπορεί να οφείλεται σε βλέννα ή φλεγμονώδη αιμοφόρα αγγεία στα ιγμόρεια και συχνά αναπτύσσεται όταν είμαστε άρρωστοι. Εκτός από τη λήψη φαρμάκων, αρκετές σπιτικές θεραπείες μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεβουλώσετε τη μύτη σας. Η βουλωμένη μύτη ή η ρινική συμφόρηση μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητά σας.

Ανεξάρτητα από τον λόγο της βουλωμένης μύτης σας, υπάρχουν εύκολοι τρόποι να ανακουφιστείτε

Ένας υγραντήρας μπορεί να είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να μειώσετε τον πόνο και να βοηθήσετε στην ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης. Το μηχάνημα μετατρέπει το νερό σε υγρασία. Η αναπνοή σε αυτόν τον υγρό αέρα μπορεί να καταπραΰνει τους ερεθισμένους ιστούς και τα πρησμένα αιμοφόρα αγγεία στη μύτη και τα ιγμόρειά σας. Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι ο θερμαινόμενος, υγροποιημένος αέρας μπορεί επίσης να βοηθήσει να φύγει η βλέννα. Εάν αντιμετωπίζετε συμπτώματα ρινικής συμφόρησης, μπορεί να ωφεληθείτε από την τοποθέτηση υγραντήρων γύρω από το σπίτι ή το γραφείο σας. Ωστόσο, δεν υπάρχει έρευνα που να το αποδυκνύει.

Κάντε ένα ντουζ

Είχατε ποτέ βουλωμένη μύτη και διαπιστώσατε ότι μπορούσατε να αναπνεύσετε πολύ καλύτερα μετά από ένα ζεστό ντους; Μπορεί να υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό. Ο ατμός από το ντους μπορεί να βοηθήσει ώστε να αραιώσει τη βλέννα στη μύτη σας και να μειώσει τη φλεγμονή. Το να κάνετε ένα ζεστό ντους μπορεί να βοηθήσει την αναπνοή σας να επανέλθει στο φυσιολογικό, τουλάχιστον για λίγο. Μπορείτε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα αναπνέοντας ατμό από ζεστό νερό σε νεροχύτη.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Είναι σημαντικό να πίνετε πολλά υγρά, αν υποψιάζεστε ότι έχετε κρυολόγημα ή ότι αντιμετωπίζετε συμπτώματα γρίπης. Η διατήρηση των βέλτιστων επιπέδων ενυδάτωσης μπορεί να βοηθήσει στην αραίωση της βλέννας στις ρινικές οδούς σας, ωθώντας τα υγρά έξω από τη μύτη σας και μειώνοντας την πίεση στα ιγμόρειά σας. Λιγότερη πίεση σημαίνει λιγότερη φλεγμονή και ερεθισμό. Εάν αντιμετωπίζετε επίσης πονόλαιμο, ζεστά υγρά όπως το τσάι μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν να απαλύνετε την ενόχληση στο λαιμό σας.

Χρησιμοποιήστε σπρέι φυσιολογικού ορού

Κάντε την ενυδάτωση ένα βήμα παραπέρα με φυσιολογικό ορό, ένα διάλυμα θαλασσινού νερού. Η χρήση ρινικού σπρέι φυσιολογικού ορού μπορεί να αυξήσει την υγρασία στα ρουθούνια σας. Ορισμένα σπρέι φυσιολογικού ορού περιλαμβάνουν επίσης αποσυμφορητικά φάρμακα. Μιλήστε με το γιατρό σας προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε σπρέι φυσιολογικού ορού με αποσυμφορητικά.

Χρησιμοποιήστε μια ζεστή κομπρέσα

Μια ζεστή κομπρέσα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση ορισμένων συμπτωμάτων ρινικής συμφόρησης ανοίγοντας τις ρινικές οδούς από έξω. Για να φτιάξετε μια ζεστή κομπρέσα, πρώτα μουλιάστε μια πετσέτα σε ζεστό νερό. Στη συνέχεια, πιέστε το νερό από την πετσέτα, στη συνέχεια διπλώστε το και τοποθετήστε το πάνω από τη μύτη και το μέτωπό σας. Η ζεστασιά μπορεί να προσφέρει άνεση από κάθε πόνο και να βοηθήσει στην ανακούφιση της φλεγμονής στα ρουθούνια. Επαναλάβετε όσο συχνά χρειάζεται.

Πάρτε φάρμακα

Μια βουλωμένη μύτη μπορεί να είναι άβολη, αλλά κάποια άλλα φάρμακα που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή (OTC) μπορεί να καθαρίσουν τις ρινικές διόδους σας και να ανακουφίσουν. Φροντίστε να μιλήσετε με έναν φαρμακοποιό όταν επιλέγετε ένα αποσυμφορητικό, αντιισταμινικό ή φάρμακο για την αλλεργία. Ο φαρμακοποιός μπορεί επίσης να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε σχετικά με ένα συγκεκριμένο φάρμακο. Καλέστε το γιατρό σας εάν η βουλωμένη μύτη σας δεν βελτιωθεί μετά τη λήψη φαρμάκων για περισσότερες από 3 ημέρες ή εάν έχετε επίσης πυρετό.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ