Ισχυρό Μαλεβίζι! Το Μαλεβίζι βαδίζει σταθερά ψηλά και κατακτά κορυφές!

Ο 3ος Πυλώνας του έργου και του προγράμματος του Δημάρχου Μεν. Μποκέα

Το Μαλεβίζι σήμερα είναι πρωταγωνιστής! Κατακτά κορυφές, πλάι στους μητροπολιτικούς Δήμους της χώρας! Η δημοτική αρχή του Μενέλαου Μποκέα πορεύεται με δυναμισμό, αποφασιστικότητα, σοβαρότητα, συνέπεια και επιμονή, κερδίζοντας τις κρίσιμες μάχες. "Χαράσσουμε το μέλλον μας ως ισχυροί και ισότιμοι συνομιλητές, προχωρώντας μόνο μπροστά, περήφανα και δυνατά!" τονίζει ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, υπογραμμίζοντας: "κατακτάμε κορυφές και προγραμματίζουμε για τις επόμενες γενιές έργα εμβληματικά που αλλάζουν τον τόπο. Με σεβασμό πρωτίστως στον άνθρωπο, στο περιβάλλον και στους φυσικούς μας πόρους".

Το Ισχυρό Μαλεβίζι είναι ο 3ος πυλώνας του έργου και του σχεδιασμού της παράταξης του Δημάρχου Μενέλου Μποκέα «Το Μαλεβίζι Μπορεί!», αναδεικνύοντας εμβληματικές επιτυχίες που κατάφερε η δημοτική αρχή, συνεπής στις δεσμεύσεις της, όπως:

ü  Η -για πρώτη φορά- συμφωνία ανταποδοτικών οφελών για το Μαλεβίζι, με το ποσό – ρεκόρ των 46.000.000 ευρώ.

ü  Η εξαίρεση της χερσαίας ζώνης των Λινοπεραμάτων από το πακέτο πώλησης του ΟΛΗ. Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει διεκδικήσεις και έργα μέσω του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης!

ü  Έγινε πράξη η αξιοποίηση του Αλμυρού! Συνδέθηκε απευθείας με τα δίκτυα ύδρευσης.

ü  Το ρυπογόνο εργοστάσιο στα Λινοπεράματα κλείνει. Σταθερή μέριμνα η εξασφάλιση παραμονής των εργαζομένων στις υπηρεσίες της ΔΕΗ μετά το κλείσιμο του ΑΗΣ.

ü  Εξασφαλίστηκε -μέσω του Υπουργείου Υποδομών- μελέτη και χρηματοδότηση για να μετατραπεί σε Κόμβο ο ημικόμβος Αχλάδας.

ü  Το Μαλεβίζι έχει πλέον ανάστημα μητροπολιτικών Δήμων, όπως φαίνεται και από τη μόχλευση ανταγωνιστικών πόρων άνω των 50.000.000 ευρώ, που αφορούν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις!

ü  Εμβληματική επιτυχία η ένταξη του Μαλεβιζίου στο Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο η δημοτική αρχή Μποκέα άντλησε το ποσό των 6.000.000 ευρώ για την ανάπλαση της Ελευθερίου Βενιζέλου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 20.000.000€

ü  Αυξήθηκε κατά 75% ο Προϋπολογισμός του Δήμου σε σχέση με το 2019:

  • Προϋπολογισμός 2023: 41.952.820,89€
  • Προϋπολογισμός 2019: 24.023.994,59€

ü  Για πρώτη φορά μελετώνται οι δυνατότητες ώστε να δημιουργηθεί ο ενεργειακός κόμβος στην Κορακιά, μέσα από μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου με την Περιφέρεια και την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ

Ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα:

ü  «Μαλεβιζιώτικο Σπίτι» & «Μαλεβιζιώτικο Αγρόκτημα» – Καινοτόμο Πρόγραμμα για τους οικισμούς με στόχο ο Δήμος να αγοράσει, να αποκαταστήσει και να αξιοποιήσει εγκαταλελειμμένα κτίρια, δίνοντας νέες χρήσεις και μαζί με την αξιοποίηση αγροτικών εκτάσεων να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν.

ü  Η έκταση των 25 στρεμμάτων στο Σκαφιδαρά αξιοποιείται με πρότυπες αθλητικές εγκαταστάσεις. Εδραιώθηκε μία δυναμική συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου!

ü  Θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων στον Κρουσώνα, στα κτίρια του παλιού Αγροτικού συνεταιρισμού καθώς προχώρησε ήδη αρχική συμφωνία  με τo ITE και την Περιφέρεια Κρήτης

ü  Μικρά πάρκα και παιδικές χαρές σε όλο το Μαλεβίζι. Κοινόχρηστοι χώροι στη βάση των αποτελεσμάτων του πολεοδομικού σχεδιασμού

Το Μαλεβίζι Μπορεί - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ