Σήμερα η διεξαγωγή του Ημιμαραθώνιου Κρήτης στο Αρκαλοχώρι

Σημερα διεξάγεται ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης στο Αρκαλοχώρι. Περισσότεροι από 3.500 αθλητές από την Κρήτη, την Ελλάδα και 40 ακόμη χώρες θα δώσουν το παρών στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, που έχει ως στόχο την προβολή της σημασίας της άσκησης και μάλιστα στην πιο απλή και φυσική μορφή της, όπως είναι το περπάτημα και το τρέξιμο, στην υγεία του ανθρώπου.

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης και οι παράλληλοι αγώνες των 5 χλμ, 10 χλμ, 1.000 μ για παιδιά και 200 μ για ΑΜΕΑ διοργανώνεται για 7η χρονιά από τον Σύλλογο  ΑΘΛΗ.Σ.Υ, την Περιφέρεια Κρήτης, το δήμο Μινώα Πεδιάδος και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου ενώ μετά τις απονομές θα ακολουθήσει κρητικό γλέντι.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

Εκκίνηση 10 χιλιομέτρων 8:50

Εκκίνηση 21 χιλιομέτρων 9:10

Εκκίνηση 1000 μέτρων 9:15

Εκκίνηση 5 χιλιομέτρων 12:10

Εκκίνηση αγώνα ΑΜΕΑ 12:40

Απονομές Νικητών 13:05

Κρητικό Γλέντι 13:45

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης το αργότερο 45 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα που θα αγωνιστούν.

Παραλαβή υλικού και αριθμού συμμετοχής

Η παράδοση των πακέτων συμμετοχής θα γίνει το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου από την πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου 11:00-18:00 και από το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου την ίδια ημέρα 20:00-21:00.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

Λόγω της διεξαγωγής αγώνα δρόμου «7ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΡΗΤΗΣ», την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στο Δήμο Μινώα-Πεδιάδος, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Για την εφαρμογή των μέτρων τροχαίας, που ως σκοπό έχουν, την απρόσκοπτη και ασφαλή τέλεση των αγώνων, αλλά και την διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία, όλων των οχημάτων, κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, την Κυριακή 01.10.2023, στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και συγκεκριμένα:

  • στη διαδρομή Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου-Μάχης Κρήτης- Ελ. Βενιζέλου- Σάββα Πέππα-Μάχης Κρήτης- Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, καθώς και σε όλο το μήκος της επαρχιακής οδού από δημοτική ενότητα Αρκαλοχωρίου έως τοπική κοινότητα Χουμερίου.
  • στη διαδρομή από Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου-Μάχης Κρήτης- Ελ. Βενιζέλου- επαρχιακή οδός Αρκαλοχωρίου προς τοπική κοινότητα Χουμερίου-Βόνης-Γαλατά-Θραψανού-δημοτική ενότητα Αρκαλοχωρίου- Ελ. Βενιζέλου-Μάχης Κρήτης- Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.
  • στην Επαρχιακή Οδό Αρκαλοχωρίου – Βιάννου στο τμήμα της από έξοδο τοπικής ενότητας Αρκαλοχωρίου έως την συμβολή της με την Επαρχιακή οδό τοπικής ενότητας Μάρθας – Σκινιά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος που αναφέρεται παραπάνω κατά τις ώρες διακοπής της κυκλοφορίας, θα διεξάγεται μέσω παράπλευρών οδών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς τοπική κοινότητα Θραψανό, Βόνη, Γαλατά και Χουμέρι θα διεξάγεται από λοιπές παράπλευρες οδούς.

Η κυκλοφορία των οχημάτων προς τα δημοτικά διαμερίσματα Μάρθας και Σκινιά θα διεξάγεται από την επαρχιακή οδό Γαζέπι Μύλος-Αυλή-Κασσάνοι-Καραβάδω και Μουσούτα-Πουλιές-Ινί, αντίστοιχα.

Η διακοπή κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται σταδιακά κατά μήκος της διαδρομής και θα αποδίδεται στην κυκλοφορία αμέσως μετά τη διέλευση των αθλητών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω περιοχές κατά τις ώρες της εκδήλωσης, να απομακρύνουν εγκαίρως τα σταθμευμένα οχήματά τους από τις ανωτέρω οδούς, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ