Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης μου φάνηκαν σαν 1.000

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «100 μέρες (διακυβέρνησης) μου φάνηκαν σαν 1.000» στη συνέντευξη που παραχωρεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Πρόσθεσε ότι συμμερίζεται «το αίσθημα αγανάκτησης των κατοίκων των πληγέντων περιοχών».

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα αποπομπής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε είναι πολιτική μάχη οι αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει στηρίξει και περιφερειάρχες που δεν είναι μέλη του κόμματος.

Για τη Θεσσαλία

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το πώς θα αποκατασταθεί η Θεσσαλία, ενώ ήδη η ολλανδική εταιρεία που έχει αναλάβει έχει δώσει ένα πρώτο πόρισμα για το τι χρειάζεται να γίνει.

«Στη Θεσσαλία θα πάρουμε την αρμοδιότητα από την Περιφέρεια, αλλά τον πρώτο λόγο θα τον έχει ένας ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης για να δρομολογούνται τα έργα», είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζει να στηρίζει Αγοραστό

«Ο κ. Αγοραστός ήταν και παραμένει ένας πολύ καλός Περιφερειάρχης. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν υλοποιήθηκε στη λεπτομέρεια του κάθε έργο μετά τον Ιανό και αυτό καλώς θα το διερευνήσει η Δικαιοσύνη… Καταλαβαίνω απόλυτα την απελπισία των πολιτών», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τον Γιώργο Πατούλη

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν έφταιγε «μόνο ο χορός» που αποσύρθηκε η στήριξη στον Γιώργο Πατούλη, αλλά απέφυγε να απαντήσει. «Ο κ. Πατούλης έκανε σοβαρή δουλειά. Αλλά τώρα υποψήφιος είναι ο κ. Χαρδαλιάς. Θέλω να κερδίσει και πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει από τον πρώτο γύρο», σημείωσε.

Για τον Αχιλλέα Μπέο

«Καταδικάζω απερίφραστα κάθε περιστατικό βίας», είπε για το επεισόδιο με το χαστούκι του Αχιλλέα Μπέου, ενώ τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει δώσει στήριξη σε κάποιον άλλο δήμαρχο πέραν των τριών μεγάλων πόλεων.

Για την ακρίβεια

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε και πάλι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία είναι η ακρίβεια. Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν προσωρινές και δομικές λύσεις για να την αντιμετωπίσεις με τον ίδιο να πιστεύει στη δεύτερη, αν και το Market Pass βοήθησε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα δοθούν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από την 1/1/2024, ενώ ανακοίνωσε ότι θα έρθει μια ακόμη αύξηση στον κατώτατο μισθό από την 1η Απριλίου, χωρίς να διευκρινίσει πόση θα είναι αυτή.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι μπήκαν πρόστιμα μετά από ελέγχους στην αγορά, τα οποία πληρώθηκαν.

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ