Δήλωση της Γενοβέφας Χουστουλάκη, υποψήφιας περιφερειακής Συμβούλου Κρήτης με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", με αφορμή τη φωτιά που μαίνεται στη Γόρτυνα

Petite Perle 300×250

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Γενοβέφα Χουστουλάκη, Περιφερειακή Σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και εκ νέου υποψήφια, βρέθηκε στο σημείο που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά ανάμεσα στον Αμπελούζο του Δήμου Γόρτυνας  και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Γόρτυνας.

Αφού συνομίλησε με κατοίκους, τους εργαζόμενους του Αρχαιολογικού Χώρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Ηρακλείου, έκανε την εξής δήλωση: «Πυροσβέστες και εθελοντές  κάτοικοι της περιοχής κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες  με όσα μέσα διαθέτουν να περιορίσουν την φωτιά για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, τα σπίτια των κατοίκων  και ο Αρχαιολογικός Χώρος της περιοχής.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατά την διάρκεια  της προεκλογικής περιόδου από τις πρώτες περιοδείες που πραγματοποίησε ήταν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση μεγάλης φωτιάς αφού η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου είναι γυμνή από αντιπυρική προστασία.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι στην περιοχή που μαίνεται η φωτιά δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες, ο αρχαιολογικός χώρος δεν έχει αντιπυρική προστασία και υπάρχει μόνο μία παροχή πυροσβεστικού κρουνού στην περιοχή.

Καλούμε την Περιφέρεια Κρήτης να αξιοποιήσει όλα τα πυροσβεστικά μέσα και τις υδροφόρες που διαθέτει στην περιοχή για να υπάρξει γρήγορη κατάσβεση, πριν να είναι αργά για τα χωριά που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο και τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και τα σπίτια του λαού. »

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ