Ο Δήμος Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Petite Perle 300×250

Η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων. Ο Δήμος Ηρακλείου/ Αντιδημαρχία Εθελοντισμού συνεχίζουν την προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, την προστασία τους και την αποκατάστασή τους μέσω της υπεύθυνης υιοθεσίας.

Με την ευκαιρία, υπενθυμίζεται στους δημότες Ηρακλείου, η διεύρυνση λειτουργίας του Κυνοκομείου όπου πλέον κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα παραμένει ανοιχτό από τις 11:00 έως 16:00 και κάθε δεύτερη Τετάρτη από το πρωί στις 08:00 έως 16:00, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους, να έρχονται σε επαφή με τα αδέσποτα σκυλάκια και τη δυνατότητα υιοθεσίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο site του Κυνοκομείου Ηρακλείου http://animals.heraklion.gr/ υπάρχουν, μεταξύ άλλων,  φωτογραφίες των αδέσποτων ζώων προς υιοθεσία καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Δέσποινα Ι. Συγγελάκη δήλωσε σχετικά: «Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς μας απασχολούν  καθημερινά, καθώς πολύ συχνά βλέπουμε εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα ζώα ή ακούμε για δυσάρεστα περιστατικά με περαστικούς. Ξεχνάμε όμως να αναλογιστούμε την ευθύνη των ανθρώπων για την αύξηση του αριθμού τους λόγω εγκατάλειψης ή έλλειψη στείρωσης των δεσποζόμενων, αλλά και της σκληρής συμπεριφοράς προς τα αδέσποτα. Άνθρωποι και ζώα συντροφιάς μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά. Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει κι ευαισθητοποιεί τους πολίτες για τη φροντίδα και την "υιοθεσία" των αδέσποτων ενώ παράλληλα εργάζεται για τη μείωση του αριθμού τους. Είναι στο χέρι μας να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα και ώριμα». 

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ