Άρης Σαλούστρος: Είμαι "στρατιώτης" για το Μαλεβίζι

Petite Perle 300×250

Στρατιώτης στην υπηρεσία του δημότη δηλώνει ο Μαλεβιζιώτης επιχειρηματίας Άρης Σαλούστρος που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου με την παράταξη "Το Μαλεβίζι  μπορεί". Στη συνέντευξη του ο κ.Σαλούστρος εξηγεί γιατί συστρατεύτηκε στο πλευρό του Μενέλαου Μποκέα, μιλά για τα προβλήματα και τις λύσεις τους και επισημαίνει ότι μοναδικό κίνητρο του είναι η προσφορά αφού δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός αλλά ούτε προσβλέπει σε βιοπορισμό από την πολιτική.

 

Τι σας έκανε κ. Σαλούστρο να συμπορευτείτε με τον Μενέλαο Μποκέα καθώς ήσασταν από τα βασικά στελέχη στην προηγούμενη δημοτική αρχή υπό τον κ. Κώστα Μαμουλάκη;

 Όταν ασχολείσαι με τα κοινά εκείνο που πρέπει να χαρακτηρίζει την πορεία σου είναι οι υπερβάσεις, η θέληση σου για το γενικό καλό των δημοτών και η επιμονή σου για την ανάπτυξη του τόπου όπου ζεις. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε η αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από συνέργειες και φυσικά από ανθρώπους που ξέρουν να διεκδικούν από το κεντρικό κράτος. Ανέκαθεν πίστευα, στην αυτοδιοικητική μου διαδρομή, ότι η συνεργασία χωρίς αστερίσκους, ο διάλογος με τους δημότες, το όραμα και η διεκδίκηση πόρων από κυβερνήσεις και Περιφέρεια Κρήτης αποτελούν το βασικό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να κινείται κάθε δημοτική αρχή, που θέλει την ανάπτυξη και την ευημερία σε έναν τόπο. Αυτά τα χαρακτηριστικά αναγνώρισα στον Μενέλαο Μποκέα και αποφάσισα να συμπορευτώ μαζί του στις δημοτικές εκλογές επειδή το «Μαλεβίζι μπορεί» να βλέπει με αισιοδοξία  την πορεία μέχρι το 2030..

 Αν κάνατε έναν απολογισμό του δημοτικού έργου που έχει συντελεστεί στο δήμο Μαλεβιζίου ποιες πιστεύετε ότι είναι οι βασικότερες κατακτήσεις της δημαρχίας του Μενέλαου Μποκέα;

Ο δήμος Μαλεβιζίου την περίοδο 2019 – 2023 βρέθηκε αντιμέτωπος με διαδοχικές κρίσεις και πολλές δυσκολίες. Να σας θυμίσω την πανδημία και τις πλημμύρες στην Αγία Πελαγία. Παρόλα αυτά στάθηκε «όρθιος» και τοποθετήθηκαν οι βάσεις για να γίνει το άλμα προς το μέλλον.

Με συστηματικό τρόπο, συνέπεια  και διεκδικητική διάθεση προχώρησαν από την δημοτική αρχή του Μ. Μποκέα, έργα και δράσεις που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των δημοτών. Σε τροχιά υλοποίησης μπήκε το έργο ολοκληρωτικής ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου που καθιστά το Γάζι από πέρασμα σε προορισμό. Εδώ να σημειώσω ότι οι επιχειρηματίες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από αυτή την ανάπλαση καθώς είναι σίγουρο ότι αυτή η εμβληματική, για την περιοχή μας, παρέμβαση θα δώσει προστιθέμενη αξία στις επιχειρήσεις τους.

Παράλληλα ο δήμος Μαλεβιζίου γίνεται πιο εύρωστος οικονομικά καθώς διεκδίκησε και κέρδισε ανταποδοτικά οφέλη για το έργο της Μεγάλης Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική, ενώ κατόρθωσε να εξαιρεθεί η χερσαία ζώνη των Λινοπεραμάτων από την πώληση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Ο δήμος Μαλεβιζίου είναι από τους λίγους δήμους της χώρας που εν μέσω ενεργειακής κρίσης μείωσε τα δημοτικά τέλη.

Επίσης ολοκληρώθηκε η αξιοποίηση του Αλμυρού, με τη σύνδεση της πηγής με τη νέα μονάδα αφαλάτωσης, και τη διάθεση σημαντικής ποσότητας νερού στα δίκτυα ύδρευσης, εξασφαλίζοντας επάρκεια νερού για τους δημότες και τους επισκέπτες μας. Ενώ άλλη μια σημαντική παρέμβαση που δρομολογήθηκε, είναι η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του «Πολιτιστικού Κέντρου Γαζίου» όπου θα αποτελεί μια όαση πολιτισμού για τους δημότες μας αλλά και τους ντόπιους δημιουργούς.

Έχοντας λοιπόν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, ο Δήμος μας θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην υλοποίηση μιας σειράς σημαντικών παρεμβάσεων που χρειάζεται ο τόπος μας.

Να σημειώσω παράλληλα ότι οφείλουμε την επόμενη πενταετία να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα για την περιοχή μας. Ενδεικτικά θα αναφερθώ στις αναγκαίες παρεμβάσεις αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου της Αμμουδάρας, την ολοκλήρωση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού για τη θωράκιση των περιοχών που επλήγησαν από τις θεομηνίες καθώς επίσης και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού σε όλο το Μαλεβίζι.

 

Πως σκοπεύετε να λύσετε προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι δημότες του δήμου Μαλεβιζίου;

 Σε κάθε προεκλογική περίοδο δημοτικών εκλογών συζητάμε για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών. Κάποιοι μένουν στις υποσχέσεις και κάποιοι άλλοι προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να δώσουν λύσεις. Πεποίθησή μου είναι ότι την επόμενη δημοτική περίοδο πρέπει να ενταθούν και να γίνουν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της επίλυσης προβλημάτων που υπάρχουν. Κυρίαρχο θέμα αποτελεί η καθαριότητα, όπου κατά την άποψη μου δράσεις κυκλικής οικονομίας θα πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα ενώ παράλληλα θα πρέπει να προχωρήσουμε και στην αναβάθμιση του στόλου καθαριότητας. Παράλληλα οφείλουμε να υλοποιήσουμε δράσεις σχετικές με την ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού και την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των συνοικιών και  των οικισμών μας.

Πρέπει να αναφερθεί, επίσης ότι σημαντικές δράσεις και παρεμβάσεις έχουν γίνει -και θα γίνουν ακόμα περισσότερες την επόμενη περίοδο- αναφορικά με τις σχολικές μονάδες της περιοχής, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου τα παιδιά μας να κάνουν τα μαθήματα τους σε ασφαλές περιβάλλον. 

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι μέρα με τη μέρα καλυτερεύει ποιοτικά το οδικό δίκτυο του δήμου, ενώ έχουν εξασφαλιστεί 2 εκ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας σε όλα τα διαμερίσματα του δήμου μας.

 Γιατί κύριε Σαλούστρο να σας ψηφίσουν οι δημότες του Μαλεβιζίου;

 Η απάντηση είναι απλή. Γιατί αγαπώ αυτόν τον τόπο και με ενδιαφέρει η ανάπτυξη και η ευημερία του. Έχω αποδείξει τον ενδιαφέρον μου για τους συνδημότες μου και το Μαλεβίζι, όντας αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου επί δημαρχίας του Κ. Μαμουλάκη. Μια θέση δύσκολη και απαιτητική με πολλές ευθύνες στην οποία για να ανταπεξέλθεις χρειάζονται πολλές ώρες δουλειάς. 

Στο Μαλεβίζι με γνωρίζουν όλοι για τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες στην εστίαση και το εμπόριο. Δεν περιμένω να ζήσω από την πολιτική. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι «στρατιώτης» του κοινού καλού και δέσμευσή μου είναι να πορευτώ με γνώμονα τις αξίες και τις αρχές  που γαλουχήθηκα και υπηρετώ καθημερινά, με αποκλειστικό σκοπό την ανάπτυξη του τόπου μας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας.

Το Μαλεβίζι Μπορεί - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ