Γιάννης Βελιβασάκης : Το Μαλεβίζι Μπορεί!

Petite Perle 300×250

 

Λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Μενέλαο Μποκέα, Γιάννης Βελιβασάκης, μιλά για τις δυνατότητες του Μαλεβιζίου και την εμπειρία των εκλογών.

-Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, έχετε συμμετάσχει στις περιοδείες της παράταξης «Το Μαλεβίζι Μπορεί». Τι μάθατε από αυτή τη διαδρομή, που για σας είναι και η πρώτη φορά;

Γνώριζα αλλά τώρα κατάλαβα και εμπέδωσα ότι το Μαλεβίζι μπορεί! Οι δυνατότητες του Δήμου μας είναι τεράστιες, τόσο στο παραλιακό μέτωπο -που είναι το μεγαλύτερο της Κρήτης- όσο και στον ορεινό όγκο. Και με τις περιοδείες, η επαφή μου με τους δημότες, οι συζητήσεις, ο διάλογος και βέβαια οι ανάγκες, τα αιτήματα και τα προβλήματα που τους απασχολούν, δείχνουν πως προτεραιότητα είναι η καθημερινότητα. Αλλά, όχι με την απλοϊκή έννοια. Διότι η καθημερινή ποιότητα ζωής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με έργα υποδομής ώστε η ποιότητα να έχει διάρκεια. Να βελτιώνουμε, να αναβαθμίζουμε, να θεμελιώνουμε έργα που θα βρουν και τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

-Είναι κάτι που σας έκανε εντύπωση;
Ναι, η επιθυμία των ανθρώπων να μιλήσουν, να μοιραστούν, να διεκδικήσουν αυτό που αξίζει στον τόπο τους αλλά και τις οικογένειες τους. Ακούστε: Οι ρίζες μου είναι εδώ. Ο πατέρας μου είναι από τον Καμαριώτη και η μητέρα μου από τις Γωνιές. Εδώ είναι και η δουλειά μου. Τριάντα χρόνια δραστηριοποιούμαι στο Μαλεβίζι. Είναι ο τόπος μου. Όμως είναι αλλιώς να συναντάς δεκάδες ανθρώπους κάθε μέρα για επαγγελματικούς λόγους και εντελώς διαφορετικό να ακούς στον δρόμο, στις πλατείες, στις γειτονιές, τι απασχολεί τον κάθε πολίτη στην καθημερινή του ζωή. Δεν είσαι πλέον παρατηρητής αλλά έτοιμος να συμμετάσχεις στην επίλυση σοβαρών θεμάτων.
– Τελικά είναι οι εκλογές μια μεγάλη πρόκληση

Η ζωή μας είναι γεμάτη προκλήσεις. Σήμερα, στα 48 μου χρόνια έχω δρομολογήσει τη δουλειά μου και πάνω απ' όλα έχω τέσσερα υπέροχα παιδιά και μια σύζυγο-σύντροφο που με στηρίζουν σε ό,τι επιχειρώ. Όταν λοιπόν τον περασμένο χειμώνα, ο Μενέλαος Μποκέας, επικεφαλής του συνδυασμού «Το Μαλεβίζι μπορεί» μου ζήτησε να συμμετάσχω στις Δημοτικές Εκλογές, συνειδητοποίησα πως είμαι έτοιμος να δώσω και να ανταποδώσω στον τόπο που με ανέθρεψε και με άντρωσε. Το ήθος, το όραμα και η αποτελεσματικότητα του ανδρός με έπεισαν να κάνω το βήμα αυτό.
-Αν αύριο είστε δημοτικός σύμβουλος ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας; Ή που θεωρείται ότι πρέπει να δοθεί βάρος;
Για όλους τους Μαλεβιζιώτες, προτεραιότητα είναι η καθημερινότητα. Προσέξτε όμως: Αυτή η λέξη που συχνά «κακοποιείται» προεκλογικά, για το δικό μας συνδυασμό, σημαίνει πολλά και μεγάλα έργα. Εάν οι πολίτες, με τιμήσουν με την ψήφο τους, εγώ και όλοι μαζί εμείς, θα δουλέψουμε σαν ομάδα, με εμπνευστή και συντονιστή τον Μενέλαο Μποκέα. Σχέδιο πόλης, οικισμοί και υποδομές είναι το μεγάλο στοίχημα, που είναι σε πολλές περιπτώσεις σε τελική φάση υλοποίησης. Η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου με το ορεινό Μαλεβίζι, είναι ένα «πάντρεμα» που θα ωφελήσει όλο το Δήμο, παραγωγούς και επιχειρηματίες. Η διάθεση των εκλεκτών τοπικών προϊόντων σε ξενοδοχεία και εστίαση, φαντάζεστε τι δυναμική θα δημιουργήσει στον τόπο μας και τι γεύση, κυριολεκτικά και μεταφορικά, θα αφήσει στους τουρίστες μας? Η απομάκρυνση της Δ.Ε.Η από τα Λινοπεράματα, η αξιοποίηση οικισμών του ορεινού όγκου, η αναγέννηση των ερημωμένων χωριών είναι στα άμεσα σχέδια μας. Λύσεις στην καθημερινότητα λοιπόν με έμφαση στις υποδομές και στην επέκταση του Τουρισμού μας και στον ορεινό όγκο του Δήμου.

Ποιο είναι το μήνυμά σας, στους ψηφοφόρους του Μαλεβιζίου;
Οι εποχές άλλαξαν, ο χρόνος «τρέχει» και συχνά η πολιτική αντί να δημιουργεί ευκαιρίες απλώς ακολουθεί τις εξελίξεις. Εμείς, τα θέλουμε όλα για το Μαλεβίζι μας! Ξέρουμε πως έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σ' έναν Δήμο-πρότυπο και ζητάμε να μας εμπιστευτούν οι δημότες ώστε οράματα και σχέδια να δρομολογηθούν άμεσα. Είμαστε άνθρωποι του καθήκοντος και εάν μας τιμήσει ο κόσμος με την ψήφο του την Κυριακή, θα αναλάβουμε την πλήρη ευθύνη των λόγων και των πράξεών μας. Θα διεκδικήσουμε το καλύτερο για τον τόπο μας και θα υλοποιήσουμε με αφοσίωση και αγάπη τις δεσμεύσεις μας.

Το Μαλεβίζι Μπορεί - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ