Πέθανε η ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου

Petite Perle 300×250

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών η Μαίρη Χρονοπούλου, η αγαπημένη πρωταγωνίστρια του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Η ηθοποιός νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες διασωληνωμένη, σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από πτώση στα σκαλιά του σπιτιού της.

Τις δεκαετίες του 1960 και 1970 διακρίθηκε ως μία από τις πιο δημοφιλείς και σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιούς, η οποία έγινε μεγάλη σταρ τη χρυσή εποχή του κινηματογράφου.
Γεννημένη το 1933 στην Αθήνα, η Μαίρη Χρονοπούλου διακρίθηκε στο θέατρο, τον κινηματογράφο, αλλά και το τραγούδι.

Μεσουράνησε τις δεκαετίες του 1960 και 1970 ως μία από τις σταρ της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Μεταξύ των ξεχωριστών ερμηνειών της, εκείνη στην ταινία Τα κόκκινα φανάρια του Βασίλη Γεωργιάδη που ήταν υποψήφια για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το 1964, καθώς και τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Οι κυνηγοί» και «Ταξίδι στα Κύθηρα».

Κέρδισε βραβείο Α' γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με την ταινία Τα παιδιά της χελιδόνας του Κώστα Βρεττάκου, το 1987, ενώ τον Ιούνιο του 2021 τιμήθηκε με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στην Τελετή Απονομής των Βραβείων ΙΡΙΣ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

«Πού είναι το βραβείο μου; Βαρύ πολύ! Τον κινηματογράφο τον λάτρεψα από την πρώτη στιγμή κι αυτός με αγάπησε με τη σειρά του δεν μπορώ να πω. Κι ο κινηματογράφος μου έδωσε μεγάλες χαρές. Μου αρέσει να παίρνω βραβεία και ευχαριστώ την Ακαδημία που μου το χάρισε. Δείξτε μου έναν άνθρωπο που να μην του αρέσει να παίρνει βραβεία και θα σας δείξω έναν μεγάλο ψεύτη. Σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε εδώ απόψε. Αλήθεια σας ευχαριστώ, θα κλάψω» είχε δηλώσει η ίδια παραλαμβάνοντας το βραβείο της, ενώ στο τέλος πρόσθεσε: «Αυτό το χειροκρότημα το δέχομαι για το ότι μετά από τόσα χρόνια ανέβηκα και πάλι στη σκηνή και μάλιστα με μπαστούνι».

Πηγή: skai.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ