Ισραήλ: Ώρες αγωνίας για 100 Έλληνες προσκυνητές που πήγαν στους Άγιους Τόπους

Petite Perle 300×250

Σε επιφυλακή βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών λόγω του πολέμου που έχει ξεσπάσει από το Σάββατο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, καθώς στην Γάζα που βομβαρδίζεται βρίσκεται μία ομάδα Ελλήνων προσκυνητών που επισκέπτεται τους Άγιους Τόπους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι η επαφή των ελληνικών Αρχών μαζί τους είναι συνεχής.

«Είμαστε μόνοι και αβοήθητοι, κινδυνεύει η ζωή μας»

Η κατάσταση στα εδάφη της χώρας είναι εκτός ελέγχου με τους βομβαρδισμούς να είναι συνεχείς, ενώ τρόμο και φρίκη προκαλούν τα βίντεο και οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς τόσο με τους νεκρούς αμάχους όσο και αυτά που δείχνουν μαχητές της οργάνωσης να απαγάγουν, να χτυπούν και να κακοποιούν στρατιώτες και πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Μέχρι πριν λίγες ώρες βρίσκονταν σε ένα καταφύγιο κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ πλέον βρίσκονται σε χώρο του αεροδρομίου που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο.

«Είμαστε μόνοι μας χωρίς ενημέρωση και αβοήθητοι σε μια χώρα που έχει ήδη ξεσπάσει πόλεμος. Έχουμε ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να στείλει κάποιο μέσο να μας πάρει πίσω! Είναι επείγον, κινδυνεύει η ζωή μας… Έχουμε ήδη χωριστεί με τους υπόλοιπους καθώς ο κάθε ένας πράττει μόνος του και η κατάσταση έχει ξεφύγει για τα καλά», δήλωσε στο Creta24.

Ο ίδιος ήρθε σε επαφή με την Ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, απ' όπου τον προέτρεψαν, όπως τονίζει, εφόσον βρίσκεται στο αεροδρόμιο να μιλήσει με τους υπαλλήλους για να δει πότε θα πραγματοποιηθούν πτήσεις καθώς το αεροδρόμιο φαίνεται να είναι ακόμη σε λειτουργία.

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ