Ήττα και αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά 2-1 από τον Ούμπερ

Petite Perle 300×250

Σε μια αναμέτρηση που διήρκησε 2 ώρες και 11 λεπτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Ούγκο Ούμπερ (4-6, 6-3, 7-5) με αποτέλεσμα να μείνει εκτός συνέχειας στο Shanghai Masters.

Ο 25χρονος Γάλλος (νο. 34 στην κατάταξη), με «όπλο» του το επιθετικό τένις, κατάφερε να αποσπάσει την πρόκριση στην φάση των 16 της διοργάνωσης, όπου αναμένεται να αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Τζέφρεϊ Τζον Βολφ (νο. 51 της κατάταξης).

Όσον αφορά την πορεία του παιχνιδιού, ο Ουμπέρ εκμεταλλεύτηκε το νωθρό ξεκίνημα του Τσιτσιπά και πραγματοποιώντας break με το καλημέρα, προηγήθηκε με 2-0. Στη συνέχεια κράτησε το service του, έσωσε 4 break points στο 5-4 και τελικά κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ, ο Έλληνας άσος κατάφερε να μπει στην ψυχολογία του παιχνιδιού, έκανε το break στο δεύτερο service game του Γάλλου και διατηρώντας μέχρι τέλους το δικό του service, έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-3 χωρίς να κινδυνεύσει.

Με τους δύο αθλητές να καταλήγουν στο τρίτο και καθοριστικό σετ, ο Ουμπέρ ήταν αυτός που μπήκε δυναμικά σε αυτό, θυμήθηκε το πως αγωνίστηκε στο πρώτο σετ και έτσι έφτασε σε ένα άνετο break και προβάδισμα με 2-0. Στη συνέχεια, είχε δύο επιτυχημένα service games, ώσπου στο 2-4 ο Στέφανος έκανε το comeback και εν τέλει ισοφάρισε σε 4-4. Οι δύο αθλητές έφτασαν μέχρι το 5-5, εκεί ο Ουμπέρ έκανε το 5-6 και στο service game του Τσιτσιπά, εκμεταλλεύτηκε τη δυσκολία του πρώτου να βρει πρώτο σερβίς και έτσι έφτασε σε match point στο 30-40, το οποίο αποδείχθηκε και καθοριστικό για την πορεία της αναμέτρησης, με τον 25χρονο Γάλλο να παίρνει τη νίκη και συνάμα την πρόκριση στους «16» της Σανγκάη.

Στην Κίνα βρίσκεται και η Μαρία Σάκκαρη, αφού η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αναμένεται να αντιμετωπίσει την Τσινγουέν Ζενγκ στην φάση των «16» του Zhengzhou Open. Καλή η παράδοση της Μαρίας απέναντι της, αφού την είχε κερδίσει τόσο στην φάση των «64» στο Αυστραλιανό Όπεν του 2022, αλλά και στην φάση των «32» στη Ντόχα τον Φεβρουάριο.

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ