Δίνουν «μάχη» αλλά κρατούν ανοιχτά τα ιατρεία στο Βενιζέλειο οι γιατροί – Κίνδυνος για τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Petite Perle 300×250

Σε «τεντωμένο σχοινί» βρίσκεται η λειτουργία του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου εξαιτίας της υποστελέχωσης.

Νέες θέσεις γιατρών προκηρύσσονται αλλά δεν καλύπτονται, καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον, όμως την ίδια στιγμή, γιατροί του Βενιζελείου εξακολουθούν μέσω «εντέλλεσθε» να καλύπτουν ανάγκες σε προσωπικό και σε γειτονικά νοσοκομεία.

Τα τακτικά χειρουργεία έχουν σταματήσει και πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα, όμως ευτυχώς, δεν διακόπτονται τελικά τα τακτικά ιατρεία όπως είχαν προειδοποιήσει οι γιατροί εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης και τη Μαρία Μπινιχάκη ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Βενιζελείου Μανόλης Μενεγάκης, στην συνεδρίαση των γιατρών που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, αποφασίστηκε τελικώς τα τακτικά και απογευματινά ιατρεία να συνεχιστούν.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον κ. Μενεγάκη, υπάρχουν ελλείψεις αναισθησιολόγων, ελλείψεις στον χειρουργικό και τον παθολογικό τομέα, με τους εργαζομένους να βρίσκονται σε αναμονή για το αν θα καλυφθούν οι συγκεκριμένες θέσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μενεγάκη, την ερχόμενη Τετάρτη 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα στάση εργασίας και συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου.

Κίνδυνος να σταματήσουν τα χειρουργεία και στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Ούτε το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου πάντως είναι σε καλύτερη… μοίρα, καθώς και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς να καλύψουν τις θέσεις που προκηρύσσονται.

Η νέα προκήρυξη αφορά 17 μόνιμες ιατρικές θέσεις για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, 6 θέσεις για το Νοσοκομείο Σητείας, 13 θέσεις για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και 4 θέσεις για το Νοσοκομείο Νεάπολης.

Σε μια προσπάθεια αυτές να γίνουν πιο ελκυστικές, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε την προκήρυξη θέσεων για αναισθησιολόγους σε βαθμό διευθυντή. Τα επιστημονικά συμβούλια των νοσοκομείων του Λασιθίου -η διοίκηση των οποίων είναι κοινή λόγω της διασύνδεσης- κατέθεσαν τις προτάσεις τους, προτείνοντας στο Υπουργείο οι θέσεις να προκηρυχθούν σε βαθμό επιμελητή, καθώς η προκήρυξη σε βαθμό διευθυντή θα οδηγήσει στην κάλυψη των θέσεων με τη μέθοδο της «ανακύκλωσης», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης και τη Μαρία Μπινιχάκη, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Αγίου Νικολάου Γιώργος Μανουσάκης, εξηγώντας πως οι γιατροί θα πηγαινοέρχονται από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.

Το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου λειτουργεί με τέσσερις αναισθησιολόγους κι αν προκηρυχθούν οι θέσεις των αναισθησιολόγων σε βαθμό διευθυντή, τότε σύμφωνα με τον κ. Μανουσάκη, το νοσοκομείο θα μείνει με μόλις έναν αναισθησιολόγο, αφού οι γιατροί θα αποχωρήσουν για τα γειτονικά νοσοκομεία, κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν και τότε τα τακτικά χειρουργεία θα διακοπούν.

Ήδη μάλιστα, ένας από τους τέσσερις αναισθησιολόγους του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου θα αποχωρήσει, καθώς εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας και θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης, για να μπορέσει να συνδυάσει και τα δύο του καθήκοντα.

πηγή:creta24.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ