ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική ψάχνουν κρυπτογραφημένα μηνύματα που συνδέονται με τη Χαμάς

Petite Perle 300×250

Συναγερμός έχει σημάνει σε ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική για πιθανές διασυνδέσεις ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα με τη Χαμάς, με φόντο την πολεμική σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας. Οι μυστικές υπηρεσίες ψάχνουν κρυπτογραφημένα μηνύματα ή συνεννοήσεις μεταξύ των πλευρών.

Σύμφωνα με τον Alpha, Έλληνες ειδικοί στο διαδίκτυο και ειδικότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποιούν εντατικές έρευνες ώστε να εντοπίσουν τυχόν κρυπτογραφημένες επικοινωνίες ατόμων που συνδέονται με όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ.

Ακόμα, οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν ενισχυθεί με ειδικές συσκευές λογισμικού τα οποία συνεχώς ανανεώνονται, καθώς οι ύποπτοι εφευρίσκουν συνεχώς νέες «πατέντες».

Παράλληλα, το έργο των υπηρεσιών συνδράμουν γλωσσολόγοι, μαθηματικοί, ενώ ανταλλάσσονται συνεχώς πληροφορίες με Interpol, Europol και άλλες μυστικές υπηρεσίες από διάφορες χώρες.

Έρευνες πραγματοποιούνται στο dark web, όπου πιστεύεται ότι όποιοι θέλουν να «εξυφάνουν» ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης σε ευρωπαϊκή θα κοιτάξουν να το κάνουν εκεί.

πηγή: www.reader.gr

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ