Σε επιφυλακή οι Αμερικανοί κομάντος για την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς

Petite Perle 300×250

μερικανοί στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, που έχουν εμπειρία σε δύσκολες επιχειρήσεις, έχουν τεθεί σε επιφυλακή για τη διάσωση ομήρων, που απήχθησαν από τη Χαμάς, σύμφωνα με το Μέσο από τις ΗΠΑ, The Messenger.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εξειδικευμένοι στρατιώτες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται σε μια «κοντινή ευρωπαϊκή χώρα».

Όπως τονίζεται, οι συγκεκριμένες μονάδες θα μπορούσαν να διεξάγουν οι ίδιες μια επιχείρηση διάσωσης, αν τους δοθεί εντολή.

«Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχει ένδειξη ότι αυτές οι αμερικανικές δυνάμεις θα βοηθήσουν σε οποιεσδήποτε επιχειρήσεις επί του εδάφους στο Ισραήλ», ξεκαθάρισαν οι ίδιες πηγές στο The Messenger.

Κομάντος: «Λίγες ώρες μακριά»

«Βρίσκονται όμως μόνο λίγες ώρες μακριά με αεροπλάνο, αν χρειαστεί να επέμβουν», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Οι δύο κύριες αντιτρομοκρατικές μονάδες που υπάγονται στην Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων και έχουν αναλάβει αποστολές διάσωσης ομήρων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η Delta Force και η SEAL Team Six του Πολεμικού Ναυτικού.

Μάλιστα, η SEAL Team Six είναι επίλεκτη ομάδα των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η δράση της έγινε ευρύτερα γνωστή το 2011 όταν μέλη της έφεραν σε πέρας την αποστολή εξόντωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.

πηγή: www.reader.gr

 

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ