Ισραήλ: Πάνω από 1.400 οι νεκροί Παλαιστίνιοι οι 447 ήταν παιδιά

Petite Perle 300×250

Σε 1.417 ανέρχεται ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στον αποκλεισμένο αυτό παλαιστινιακό θύλακα το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας της περιοχής. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 447 παιδιά και 248 γυναίκες. Επίσης, 6.268 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί εκεί.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη, η Χαμάς απέστειλε μια «επείγουσα έκκληση», όπως τη χαρακτήρισε, προς τα διεθνή ιδρύματα αρωγής, υγείας και φιλανθρωπίας, ζητώντας βοήθεια για τους αμάχους.

«Καλούμε όλα τα ιδρύματα αρωγής, υγείας και φιλανθρωπίας στον αραβικό και ισλαμικό μας κόσμο και στη διεθνή κοινότητα να παρέμβουν επειγόντως» σημειώνεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, η οποιά προσθέτει πως ο στόχος της συγκεκριμένης παρέμβασης, είναι «να φέρει όλα τα απαραίτητα ιατρικά και βοηθητικά υλικά και καύσιμα, για να σωθούν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πολίτες από τη συστηματική δολοφονία, την πείνα και την πλήρη καταστροφή των υποδομών».

πηγή: www.ekriti.gr

 

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ