Δημοτικά Πολύδροσου: Ζητάει ελαστικότητα στο ωράριο της πρωινής προσέλευσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Έχουν πρωτοκολλήσει το αίτημά τους στον Δήμο για να βρεθεί μια χρυσή τομή μεταξύ εγκυκλίου και καθημερινότητας γονέων

Petite Perle 300×250

 

Πονοκέφαλος είναι για πολλούς γονείς η πρωινή προσέλευση των μικρών μαθητών στα δημοτικά σχολεία του Πολύδροσου.
Βάσει εγκυκλίου η προσέλευση των μαθητών γίνεται 8.00 με 8.15 το πρωί με εξαίρεση τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στην πρωινή ζώνη με ωράριο 07.00- 7.15.

Αυτό προκαλεί θέματα σε πολλούς γονείς και ήδη από την έναρξη της σχολικής περιόδου έχει αρχίσει μια συζήτηση που δεν έχει φέρει αποτέλεσμα ειδικά ως προς το αίτημα που θέτει ο Σύλλογος για να υπάρχει μια ελαστικότητα, όπως γινόταν τόσα χρόνια.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων ζητά να ανοίγει η πόρτα στις 7.45.

Σε αυτό βάσει εγκυκλίου δεν υπάρχει υποχώρηση από πλευράς σχολείου, και τα βρήκαν κάπου στη μέση να ανοίγει δηλαδή η πόρτα 07.55.

Σύμφωνα με το Σύλλογο αυτό δεν ισχύει πάντα.

Άλλοι γονείς λένε ότι ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά με δεδομένο ότι τα παιδιά που μετακινούνται με το λεωφορείο μπαίνουν νωρίτερα μέσα στο σχολείο, την ώρα που τα άλλα περιμένουν από έξω και οι πόρτες είναι κλειστές.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λίτσα Σουλτάτου  που δέχεται τις διαμαρτυρίες των γονιών μιλώντας στη Φωνή του Μαλεβιζίου, ανέφερε ότι ο Σύλλογος ήδη  από την αρχή της χρονιάς προσπάθησε να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα ζητώντας και την παρέμβαση του Δήμου Μαλεβιζίου.
Ήδη έχει πρωτοκολλήσει εγγράφως το αίτημα και αναμένει να γίνει συνάντηση με την αρμόδια αντιδήμαρχο Χρύσα Λυρώνη για να βρεθεί μια χρυσή τομή. Αυτό που ζητούν οι γονείς είναι να υπάρχει μια ελαστικότητα.

Το θέμα που έχει προκύψει φέτος δεν είναι μόνο με την μπροστινή πόρτα των σχολείων αλλά και  η  πίσω που φέτος έκλεισε λόγω μη νομιμότητας  και κάνει τον κύκλο μια μεγάλη μερίδα μαθητών που εξυπηρετούνταν από εκεί.

Στη σελίδα του Συλλόγου φαίνεται ότι ήδη από τις 26 Σεπτεμβρίου τα ζητήματα αυτά προκαλούν πολλές συζητήσεις και δυσκόλεψαν την καθημερινότητα πολλών γονιών.

«26 Σεπτεμβρίου:  Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε οτι σήμερα πρωτοκολλήσαμε το αίτημα μας ως προς τη λειτουργία της πίσω πόρτας ξανά και για το ωράριο προσέλευσης των παιδιών μας. Έτσι ώστε να δοθεί άδεια και να λειτουργήσουν ξανά η πίσω πόρτα και το ωράριο αν μπορεί να γίνει λίγο πιο ελαστικό (7:45 να ανοίγει η πόρτα). Περιμένουμε άμεσα την απάντηση».

Δεν είναι λίγα τα παιδιά που καθημερινά είναι έξω από το σχολείο καθώς οι γονείς λόγω εργασίας αναγκάζονται και τα αφήνουν 5 με 10 λεπτά πριν τις 8.00 για να πάνε στην εργασία τους.

Η πόρτα είναι κλειστή και τα παιδιά περιμένουν έξω μέχρι  αυτή να ανοίξει.

Τώρα που οι εκλογές τελείωσαν ο Σύλλογος αναμένει να γίνει το ραντεβού με τον Δήμο,  για να υπάρξει παρέμβαση και να βρεθεί αν υπάρχει δυνατότητα  μια χρυσή τομή μεταξύ εγκυκλίου και καθημερινότητας γονέων.

Από την πλευρά του σχολείου αναφέρεται ότι λειτουργούν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για την εύρυθμη του σχολείου.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ