Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα τρία μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα τρόφιμα

Petite Perle 300×250

Στα τρία μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα τρόφιμα αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok.

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε στη συγκεκριμένη πλατφόρμα έπειτα από μήνες, δηλώνοντας ότι θα απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Ακολούθησε νέο βίντεο, στο οποίο αναφέρεται στα μέτρα για την ακρίβεια, αναγνωρίζοντας πως είναι «πολύ επίμονη», ειδικά στα τρόφιμα.

«Πολύ μεγάλο πρόβλημα. Και δεν κάνω αυτό το βίντεο για να σας πω ότι έχουμε όλες τις λύσεις για το πρόβλημα της ακρίβειας, αλλά για να μοιραστώ μαζί σας τρία μέτρα τα οποία πιστεύω ότι θα βοηθήσουν», λέει ο πρωθυπουργός στο βίντεο.

Στη συνέχεια, αναφέρεται στα τρία μέτρα. Το πρώτο, είναι η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης, που ήδη έχει ψηφιστεί από τη Βουλή. Αυτή προβλέπει ότι «όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ είναι πια υποχρεωμένα να μας κοινοποιούν τις αυξήσεις που τους κάνουν οι προμηθευτές τους. Κάνει ο προμηθευτής αύξηση; Τη βλέπουμε στο ράφι του σούπερ μάρκετ; Πρέπει να τη γνωρίζουμε, έτσι στους ελέγχους που κάνουμε θα δίνουμε προτεραιότητα σε αυτούς που αυξάνουν τις τιμές τους», εξηγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το δεύτερο μέτρο είναι πως όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ πρέπει να ανεβάζουν στην πλατφόρμα του e- Καταναλωτή καθημερινά τις τιμές τους για τα φρούτα και τα λαχανικά. Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο», το οποίο «βοηθάει τους καταναλωτές να συγκρίνουν τιμές και να επιλέγουν τελικά τις χαμηλότερες».

Η «ταμπέλα με το νούμερο 5» είναι το τρίτο μέτρο στο οποίο αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βίντεο. «Τι σημαίνει αυτό; Σε λίγο θα πηγαίνετε στα σούπερ μάρκετ και θα βλέπετε μια ένδειξη που θα λέει -5%. Αυτό σημαίνει ότι οι προμηθευτές σε αυτά τα προϊόντα έχουν δεσμευτεί να κρατήσουν τις τιμές μειωμένες κατά 5% για το επόμενο εξάμηνο», συμπληρώνει.

@kyriakosmitsotakis_

Replying to @Abcabc για την ακρίβεια!

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

πηγή: www.skai.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ