Η δήλωση του Φραγκίσκου Παρασύρη για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας

Petite Perle 300×250

Με την καλή προαίρεση ιδιωτών αναισθησιολόγων, οι οποίοι δυνητικά, θα δεχθούν να στελεχώσουν τη λειτουργία των χειρουργείων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, θα αντιμετωπίσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, το μείζον θέμα που ταλαιπωρεί χιλιάδες ασθενείς στο Ηράκλειο τους τελευταίους μήνες.

Μια "κινηματογραφικής σκηνοθεσίας" επίσκεψη του Υπουργού στο Ηράκλειο, ολοκληρώθηκε, χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Οι εμβαλωματικού τύπου παρεμβάσεις του Υπουργού σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

Σε λίγους μήνες, με βεβαιότητα, θα συζητάμε ξανά για το ίδιο ζήτημα, το οποίο όχι μόνο δεν θα περιοριστεί, αλλά με αυτές τις πολιτικές πρωτοβουλίες, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μετά τα χειρουργεία στο Βενιζέλειο θα καταρρεύσουν λειτουργικά και άλλες κλινικές των νοσοκομείων της Κρήτης.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μαζική μετακίνηση ιατρών από το Ε.Σ.Υ. προς τον Ιδιωτικό Τομέα, γεγονός που φαίνεται ότι αγνοεί το Υπουργείο Υγείας και γι΄αυτό το λόγο ο Υπουργός δεν μπόρεσε να απαντήσει από το Ηράκλειο, για το τι θα γίνει σε περίπτωση που οι fast track προκηρύξεις κηρυχθούν άγονες, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Στην πράξη θα ακυρωθούν και οι δύο δεσμεύσεις του Υπουργού, καθώς οι ιδιώτες ιατροί -λόγω μισθολογικών ζητημάτων- επιλέγουν τον Ιδιωτικό Τομέα, αλλά και οι προκηρύξεις που προανήγγειλε δεν θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ