Η λύση του Χρυσοχοΐδη για το Βενιζέλειο: "Μας φέρνουν ιδιώτες αναισθησιολόγους", λέει η τριμελής επιτροπή

Petite Perle 300×250
Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο αντιμετωπίζονται πολύ σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης καθώς εδώ και μια εβδομάδα λειτουργεί μονάχα ένα χειρουργικό τραπέζι για επείγοντα και ογκολογικά περιστατικά

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο χειρούργος και μέλος της τριμελούς επιτροπής του Βενιζέλειου νοσοκομείου  Γιώργος Κωστάκης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κωστάκης τόνισε ότι από την πλευρά του υπουργού οι λύσεις που προτείνονται τουλάχιστον για του αναισθησιολόγους είναι να μετακινούν από τον ιδιωτικό τομέα προς το Βενιζέλειο νοσοκομείο τουλάχιστον για ένα 3μηνο ώστε να καλύψουν 4 χειρουργικά τραπέζια τα οποία είναι εκτός λειτουργείας αυτή τη στιγμή.

«Αν δεν υλοποιηθεί αυτό θα δούμε τι θα γίνει αλλά εμείς όπως καταλαβαίνεται επιμένουμε ότι είναι εμβαλωματικές λύσεις και θέλουμε πιο μόνιμες, όπως να προκηρυχθούν θέσεις αναισθησιολόγων και ειδικού προσωπικού, διότι το αναισθησιολογικό  κομμάτι είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», υπογράμμισε ο κ. Κωστάκης.

«Αυτό ετέθη μετ' επιτάσεων και το έχει κατανοήσει ο υπουργός δηλαδή ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Υπάρχουν πολλά τμήματα που υπολειτουργούν οπότε χρειαζόμαστε μια συνολική λύση του προβλήματος για να δοθεί αυτή η λύση θα πρέπει να δοθούν κίνητρα τόσο οικονομικά όσο και εκπαίδευσης και εξέλιξης των νέων γιατρών για να γίνει θελκτικό το σύστημα υγείας κα να επιστρέψουν οι νέοι γιατροί».

Καταλήγοντας ο συνδικαλιστής τόνισε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και σήμερα λειτουργεί μόνο ένα χειρουργικό τραπέζι για να καλύπτει τα επείγοντα περιστατικά και κάποια ογκολογικά.

πηγή:neakriti.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ