Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Ερντογάν μίλησαν για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Petite Perle 300×250

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε το απόγευμα της Δευτέρας (16.10.2023) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα.

Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει σχετικά με τον πόλεμο στο Ισραήλ: "Δεν εφησυχάζουμε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι κάθε κρίση μπορεί να είναι αφορμή για περισσότερες μεταναστευτικές ροές και γι' αυτό σας μεταφέρω και πάλι εδώ, από τον Ακριτικό Έβρο, την αδιαπραγμάτευτη βούληση μου να μην κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από την πολιτική της αυστηρής φύλαξη των συνόρων με όσα μέσα χρειάζεται. Είτε αυτό είναι φράκτης, είτε αυτά είναι καινούργια μέσα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, είτε αυτό είναι το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο ξέρω ότι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, σε δύο δύσκολες συχνά συνθήκες, προστατεύουν τα σύνορά μας".

πηγή: www.newshub.gr

 

 

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ