Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι θα απελευθερώσει τους μη Ισραηλινούς ομήρους

Petite Perle 300×250

Λίγο νωρίτερα, η Χαμάς είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο με μια Ισραηλινή όμηρο που συνελήφθη στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών αλ-Άκσαμ, το ένοπλο σκέλος της Χαμάς, Αμπού Ομπέιντα, δήλωσε ότι πρόκειται άμεσα να απελευθερωθούν οι όμηροι άλλων εθνικοτήτων -πέραν της ισραηλινής-, τους οποίους κρατούν στη Γάζα. Οι συγκεκριμένοι όμηροι θεωρούνται ως «καλεσμένοι» και θα απελευθερωθούν μόλις υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες επί του πεδίου, όπως ανέφερε.
«Δεν έχουμε τίποτα εναντίον τους» είπε χαρακτηριστικά ο Αμπού Ομπέιντα, όμως προειδοποίησε ότι αν κάποιες χώρες βοηθήσουν το Ισραήλ, οι πολίτες τους που τυγχάνουν όμηροι θα υποστούν τη μεταχείριση που επιφυλάσσεται και για τους Ισραηλινούς ομήρους.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι οι Ταξιαρχίες αλ-Άκσαμ κρατούν αυτή τη στιγμή 200 ομήρους, ενώ άλλες ισλαμιστικές πολιτοφυλακές κρατούν άλλους περίπου 50 ομήρους.

Λίγο νωρίτερα, η Χαμάς είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο με μια Ισραηλινή όμηρο που συνελήφθη στη Γάζα.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι επιβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 199 όμηροι από τη Χαμάς και άλλες οργανώσεις, των οποίων η ταυτότητα είναι γνωστή και έχουν ενημερωθεί οι οικογένειές τους.

Πηγή: Reuters, EFE

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ