Πειραιάς: Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ο αρχηγός του καρτέλ της κοκαΐνης

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είναι ο 41χρονος, επικεφαλής του κυκλώματος με τα 67 κιλά κοκαΐνης που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Οπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα η «Κ» για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρεις Ελληνες, οι οποίοι αναλάμβαναν να βγάζουν τα πακέτα με τα ναρκωτικά από τα συστήματα ψύξης των κοντέινερ όπου ήταν κρυμμένα.Οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το 2022, εντάχθηκαν σε διεθνική εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, από τη Λατινική Αμερική στον Πειραιά, μέσω θαλάσσης.Πιο συγκεκριμένα, ο 41χρονος είχε αναλάβει τις επαφές με τους διακινητές, το συντονισμό της παραλαβής των ναρκωτικών από τα εμπορευματοκιβώτια και την παράδοση αυτών στους τελικούς διακινητές. Ο δεύτερος συλληφθείς, ένας 31χρονος, ο οποίος ήταν άμεσος συνεργάτης με τον «εγκέφαλο», ως προς την παραλαβή των ναρκωτικών από τα συστήματα ψύξης των εμπορευματοκιβωτίων, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως ψυκτικός.

Τέλος, ο 36χρονος κατηγορούμενος, είχε αναλάβει το χειρισμό του συστήματος εντοπισμού και καταγραφής βλάβης των ψυκτικών μηχανισμών των εμπορευματοκιβωτίων, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση στους υπόλοιπους για την παραλαβή – εξαγωγή των ναρκωτικών από το λιμάνι του Πειραιά.

Μετά από επιχείρηση των αστυνομικών που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, εντοπίστηκε αρχικά ο «αρχηγός», στην κατοχή του οποίου καθώς και στο σπίτι του βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης. Στην συνέχεια, έγιναν έρευνες το εμπορευματοκιβώτιο όπου βρέθηκαν οι 58 συσκευασίες.

Πηγή: Kathimerini.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ