Αντώνης Ροδίτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα φρεάτια τις Ροδιάς

Petite Perle 300×250

Δείτε παρακάτω τι αναφέρει στην επιστολή του προς τον δήμαρχο:

Κύριε Δήμαρχε

Πέρασε ήδη ολόκληρο το καλοκαίρι και βρισκόμαστε στα μέσα Οκτωβρίου και η αρμόδια υπηρεσία σας , δεν προέβει σε κανένα καθαρισμό των φρεατίων των ομβρίων υδάτων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα , αφ ' ενός να μην επιτελούν τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκαν , δηλαδή την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων μέσα από οργανωμένο δίκτυο και αφετέρου , να γίνονται ανθυγιεινές εστίες κουνουπιών και άλλων εντόμων .

Παρακαλείσθε έστω και αργά να δώσετε τις κατάλληλες οδηγίες , προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο σχετικός καθαρισμός .

 

Δείτε τι αναφέρει αναλυτικά στην επιστολή που κοινοποιήθηκε στον εισαγγελέα πρωτόδικων Ηρακλείου:

 

Κύριε Δήμαρχε,

Επειδή παρά τις επανειλλημένες ενημερώσεις – οχλήσεις μου προς την υπηρεσία σας (ΔΕΥΑΜ) , ως Τοπικός Σύμβουλος Ροδιάς ,  συγκεκριμένα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται ,αποφάσισα να σας ενημερώσω προσωπικά , μήπως και δοθεί λύση  .

Κατ' αρχήν σας γνωρίζω ότι σήμερα συμπληρώνεται ένα έτος από την καταστροφική  πλημμύρα της 15-10-2022, η οποία έπληξε με σφοδρότητα και την περιοχή Ροδιάς – Παλαιοκάστρου , προκαλώντας πάρα πολλές ζημιές .

Παρά τις προσωπικές εκκλήσεις μου προς το πρόσωπο σας , δεν ήρθατε ούτε εσείς ούτε κάποιος αρμόδιος αντιδήμαρχος , προκειμένου να δείτε από κοντά τις συγκεκριμένες φθορές .

Στην μια εξ ' αυτών , όπου μεγάλο τμήμα του δρόμου Ροδιά – Παλαιόκαστρο εξαφανίστηκε παντελώς , την κύρια ευθύνη την έχει η ΔΕΥΑΜ , η οποία λίγο καιρό πριν την πλημμύρα , άπλωσε την σωλήνα ύδρευσης πάνω στο οδόστρωμα , όπου και παραμένει ακόμη .

Η συγκεκριμένη σωλήνα , η οποία περνάει πάνω από δύο τεχνικά , λειτούργησε ως φράγμα ανάσχεσης των ομβρίων ,συγκρατώντας όλα τα φερτά υλικά , με αποτέλεσμα τα όμβρια , αντί να κατευθυνθούν προς το ρέμα , να οδηγηθούν προς την εξωτερική πλευρά του δρόμου , εξαφανίζοντας πλήρως ένα μεγάλο τμήμα αυτού καθιστώντας το συγκεκριμένο σημείο , άκρως επικίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα .

Από τότε μέχρι σήμερα , ούτε καν ένα προειδοποιητικό σήμα δεν έχει τοποθετηθεί από πλευράς Δήμου .

Ο δε αγωγός ύδρευσης , ως παγκόσμια πρωτοτυπία της ΔΕΥΑ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ  εξακολουθεί να βρίσκεται απλωμένος πάνω στο οδόστρωμα , εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες , σε κακόβουλες ενέργειες και εμποδίζοντας τον καθαρισμό του δρόμου .

Άλλο μεγάλο θέμα κύριε Δήμαρχε , είναι ότι επί (4) χρόνια που είστε Δήμαρχος , δεν πέρασε ούτε μια μέρα σχεδόν , που να μην υπάρχει βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης της Ροδιάς το οποίο είναι στην ουσία κατεστραμένο .

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες κυβικά νερού, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ , να έχουν καταλήξει στην θάλασσα .

Επίσης έχουν δαπανηθεί χιλιάδες ευρώ σε ανταλλακτικά , καύσιμα και διάφορα υλικά και έχουν δαπανηθεί και χιλιάδες χαμένες εργατοώρες . Αντί λοιπόν να προβείτε σε συνολική αντικατάσταση του δικτύου , επιλέγετε να κάνετε πανάκριβα μπαλώματα , τα οποία τελικά επιβαρύνουν τους καταναλωτές και εν γένει του δημότες . Αυτό μόνο ως χρηστή διοίκηση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί .

Ακόμα εξ ' αιτίας των φθορών στο δίκτυο ύδρευσης , τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜ , χωρίς να υπάρχει και ο ανάλογος έλεγχος από αρμόδιο μηχανικό , και πέρα από κανόνες καλής πρακτικής , έχουν ανασκάψει στην κυριολεξία τους δρόμους του χωριού , προκαλώντας μεγάλες φθορές , οι οποίες αποκαθίστανται πλημμελώς, μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα .

Τελευταίο και σοβαρότερο απ ' όλα , άφησα το ότι κινδυνεύουν τα σπίτια μας , να πάθουν καθίζηση , από τα ύδατα που ρέουν στο υπέδαφος και να έχουμε ανεπανόρθωτες βλάβες .

Ήδη πάνω από τρεις μήνες , στην γειτονιά μου βγαίνουν μέσα από τα σπίτια πολύ μεγάλες ποσότητες νερού και η ΔΕΥΑΜ δεν έχει δώσει καμμία λύση. Για όλα τα ανωτέρω που σας ανέφερα και επειδή θεωρώ ότι υπάρχουν και ποινικά αδικήματα , η παρούσα επιστολή που απευθύνεται σε εσάς , θα κοινοποιηθρί και στον κύριο εισαγγελέα .

Θα σας παρακαλούσα δε , επιδεικνύοντας τον σεβασμό που οφείλεται στους δημότες σας , να επιληφθείται προσωπικά , στα προβλήματα που σας ανέφερα που απασχολούν καθημερινά τους κατοίκους της Ροδιάς .

 

 

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ