Νετανιάχου: Υπεύθυνο το ισλαμικό κίνημα Τζιχάντ για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα

Petite Perle 300×250

Το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ ευθύνεται για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα στοιχίζοντας τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων του IDF δείχνει ότι ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες στη Γάζα, περνώντας σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Al Ahli στη Γάζα τη στιγμή που χτυπήθηκε.

Πληροφορίες από πολλές πηγές που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ είναι υπεύθυνο για την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα» έγραψε ο Νετανιάχου στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Λίγα λεπτά νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν ότι η έρευνα δείχνει ότι η ισχυρότατη έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας προκλήθηκε από μια αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων της Χαμάς.

Πιο αναλυτικά ο εκπρόσωπος των IDF ανακοίνωσε ότι από την έρευνά του προκύπτει ότι υπεύθυνη για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα είναι η Χαμάς, μετά από αστοχία πυραύλου της που προοριζόταν για το Ισραήλ και χτύπησε το νοσοκομείο.

«Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, η οργάνωση Παλαιστινιακή Τζιχάντ είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη εκτόξευση που έπληξε το νοσοκομείο», προσθέτει.

Όπως ισχυρίστηκαν οι παλαιστινιακές αρχές, «η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε το Νοσοκομείο Αλ-Αχλί-Αραμπί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους» και πολλοί άλλοι να τραυματιστούν

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις περίπου 200- 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, ενώ αργότερα, όπως μετέδωσε το Reuters το παλαιστινιακό υπουργείο τους ανέβασε στους 500.

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Ο Αμπάς κηρύσσει «δημόσιο πένθος για τρεις ημέρες και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες για τους μάρτυρες της σφαγής στο νοσοκομείο και όλους τους μάρτυρες του λαού μας», αναφέρει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ