Επανακαταμέτρησεις: Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις των υποψήφιων από το Πρωτοδικείο για τον δήμο Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Δεν έγινε τελικά επανακαταμέτρηση στον Δήμο Μαλεβιζίου αφού το Πρωτοδικείο Ηρακλείου έκρινε ότι δεν προκύπτει, σύμφωνα με διασταυρωμένες  πληροφορίες,  έννομο συμφέρον.
Ότι δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι που είχαν ζητήσει να γίνει επανακαταμέτρηση στις αρχικές αιτήσεις δεν ανέφεραν τον λόγο που ζητείται η επανακαταμέτρηση, ούτε έδιναν συγκεκριμένα στοιχεία, πέρα από το αρχικό αίτημα.
Οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων ενημερώθηκαν σήμερα, Πέμπτη για αυτή την εξέλιξη και δεν είναι γνωστό ακόμα τι θα πράξουν στη συνέχεια καθώς για τα περαιτέρω χρειάζονται νομική συμβουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η επανακαταμέτρηση ζητήθηκε από τους υποψήφιους του κεντρικού ψηφοδελτίου του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα που έχουν λίγες διαφορές σταυρών μεταξύ τους και φλερτάρουν με το νούμερο 13, την τελευταία έδρα δηλαδή του Γαζίου, που μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, την καταλαμβάνει ο Μιχάλης Αλμπαντάκης με 672 σταυρούς.
Στην 14η θέση είναι ο Μενέλαος Σκουλούδης, με 658 σταυρούς, στην 15η θέση ο Γιάννης Βελιβασάκης με 648, και στην 16η θέση ο Δημήτρης Κουτάντος με 642.
Επανακαταμέτρηση ζητήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά από τον κ. Κουτάντο και εκ των πραγμάτων ακολούθησαν από τους κ.κ Αλμπαντάκη και Σκουλούδη.
Αυτός που δεν μπήκε καθόλου σε αυτή τη διαδικασία είναι ο Γιάννης Βελιβασάκης.
Το ίδιο έχει ζητήσει και η κα. Τριγώνη που βρίσκεται στην 31η θέση με 415 σταυρούς.
Ένα στοιχείο αυτής της υπόθεσης είναι ότι έχει ζητηθεί από τους υποψήφιους επανακαταμέτρηση επί του συνόλου των τμημάτων και όχι επί συγκεκριμένων όπως είθισται να κάνουν οι υποψήφιοι.

Σημειώνεται ότι η  διαδικασία του επανελέγχου για το δήμο Ηρακλείου είχε ολοκληρωθεί την Τρίτη και χθες Τετάρτη  ολοκληρώθηκε η διαδικασία επανακαταμέτρησης στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων  για την Περιφέρεια. Χθες επίσης   περατώθηκε και ο επανέλεγχος για τους δήμους Φαιστού, Μινώα και Γόρτυνα.

Η επίσημη ανάρτηση με τις όποιες διορθωτικές πράξεις από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου μετά και την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ