Πληθαίνουν οι αντιδράσεις το κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ

Petite Perle 300×250

Μεταξύ άλλων στις Περιφερειακές ενότητες Χανίων και Ηρακλείου

"Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΑΝΙΩΝ καταδικάζει απερίφραστα το κλείσιμο 200 καταστημάτων ΕΛΤΑ, που ανακοινώθηκε αρχές του καλοκαιριού και βλέπουμε πλέον να υλοποιείται" αναφέρεται σε ανακοίνωση της Οργάνωσης.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται:

" Όπως έγινε γνωστό, η διοίκηση των ΕΛΤΑ ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ στις Μουρνιές, κατάστημα το οποίο εξυπηρετεί πολλές από τις ανάγκες των πολιτών όχι μόνο της κοινότητας Ελευθερίου Βενιζέλου αλλά και των γύρω περιοχών.

Ακόμα προγραμματίζεται το κλείσιμο στο Πλατανιά αλλά και στην Κάνδανο, όπου η εξυπηρέτηση ηλικιωμένων πολιτών και ατόμων με δυσκολίες μετακίνησης στο πλησιέστερο κατάστημα θα είναι δύσκολη έως αδύνατη. Πώς θα αντικατασταθούν οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές;

Τελευταία ολοένα και αυξάνεται η υποβάθμιση ποιότητας ζωής των πολιτών της χώρας με την ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, γεγονός που φαίνεται και από την απόφαση αυτή αφού χιλιάδες πολίτες εξυπηρετούνται καθημερινά σε καταστήματα του Ελληνικού Ταχυδρομείου τα οποία παρακολουθούμε να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται σε χωριά όπου δεν υπάρχουν ΑΤΜ και υποκαταστήματα τραπεζών.

Να υπενθυμίσουμε πως το 2020 τα ΕΛΤΑ έλαβαν το ποσό των 280 εκατομμυρίων ευρώ για την διάσωσής τους, χρήματα προερχόμενα από τους Έλληνες φορολογούμενους, ενώ το 2023 έλαβαν επιπλέον χρηματοδότηση.

Τέλος, είναι αναγκαίο να αναφέρουμε πως με το κλείσιμο των καταστημάτων αυτών συνάνθρωποί μας κινδυνεύουν μείνουν χωρίς εργασία, σε μια περίοδο όπου η ακρίβεια, η φτώχια και ανεργία αυξάνονται καθημερινά μιας και δεν διασφαλίζεται από πουθενά η θέση εργασίας τους".

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ