Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης ο Φραγκίσκος Παρασύρης

Petite Perle 300×250

Από το Πανεπιστήμιο Κρήτης ξεκίνησε τη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. 

Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποίησε με τον Πρύτανη Καθηγητή Γιώργο Κοντάκη, ο Φραγκίσκος Παρασύρης χαρακτήρισε το Πανεπιστήμιο Κρήτης «άξονα κοινωνικής κινητικότητας και βραχίονα βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης».

Η δρομολόγηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την κατασκευή των φοιτητικών κατοικιών στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, ένα καθοριστικό έργο που θα καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες για εκατοντάδες φοιτητές, κάθε ακαδημαϊκό έτος, σε μια περίοδο κατά την οποία το αυξημένο κόστος ενοικίασης φοιτητικών σπιτιών, επιβαρύνει σημαντικά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αποτελεί κοινή προτεραιότητα για τον ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και την κοινότητα του Πανεπιστημίου. Ο Πρύτανης ενημέρωση τον Φραγκίσκο Παρασύρη ότι η παράδοση των φοιτητικών κατοικιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε τρία χρόνια, ενώ οι φοιτητές σήμερα καλύπτονται από την ενοικίαση 140 δίκλινων δωματίων σε ξενοδοχεία.

Η συζήτηση εστιάστηκε και στην εκκένωση, ύστερα από 2 δεκαετίες, του κτιρίου του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο.  Όπως τονίστηκε από τον Φραγκίσκο Παρασύρη «το κτίριο του Ευαγγελισμού ανήκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Πρέπει άμεσα να προχωρήσει η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για την εκπόνηση μελέτης από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο –προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ- για την αποκατάσταση και ανακαίνιση και φυσικά στη συνέχεια μέσα από τη διαβούλευση του Πανεπιστημίου με την Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της πόλης του Ηρακλείου να καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χρήση του εμβληματικού κτιρίου».

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ