Σύνοδος Κορυφής για την Ειρήνη στο Κάιρο – Μητσοτάκης: «Καμία στρατιωτική επέμβαση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πολιτική λύση»

Petite Perle 300×250
Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής για την Ειρήνη στο Κάιρο και η τοποθέτηση του Έλληνα πρωθυπουργού

«Στηρίζουμε την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη βάση της λύσης δύο κρατών» δήλωσε στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη που διεξάγεται στο Κάιρο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την περιοχή. Η θέση της Ελλάδας ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη μέρα. Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, ωστόσο, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Υπάρχουν όρια ακόμη και στον πόλεμο. Η Χαμάς είναι μία τρομοκρατική οργάνωση και δεν αποτελεί τον παλαιστινιακό λαό. Ο Μαχμούντ Αμπάς έχει καταδικάσει τη βία, από την πρώτη στιγμή. Η Αίγυπτος και η Ιορδανία "κουβαλούν" μεγάλο βάρος.

Φυσικά, είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε σε ειρηνευτικές συζητήσεις, μαζί με τους εταίρους μας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στηρίζουμε την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη βάση της λύσης δύο κρατών», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του, στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στο Κάιρο.

Δείτε τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για την Ειρήνη στο Κάιρο και την ομιλία του πρωθυπουργού:

Μαχμούτ Αμπάς: «Θα παραμείνουμε στα εδάφη μας»

«Δεν θα φύγουμε, θα παραμείνουμε στα εδάφη μας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης, Μαχμούτ Αμπάς, στην εναρκτήρια ομιλία του, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ειρήνη στο Κάιρο.

Η διάσκεψη πραγματοποιείται στην Αίγυπτο, καθώς το Ισραήλ προετοιμάζει χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς (7η Οκτωβρίου), με συνέπεια την απώλεια τουλάχιστον 1.400 ανθρώπων.

 

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ