Νέα παραίτηση αναισθησιολόγου από το Βενιζέλειο

Petite Perle 300×250

Δεν έχουν τέλος οι παραιτήσεις γιατρών από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα εξαιτίας της υποστελέχωσης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων του Βενιζελείου Νίκος Τσικριτσάκης, την Παρασκευή παραιτήθηκε ένας ακόμη αναισθησιολόγος από το νοσηλευτικό ίδρυμα, το οποίο πλέον λειτουργεί με μόλις τέσσερις μόνιμους γιατρούς της συγκεκριμένης ειδικότητας.

«Εμείς χτυπούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και αφορά το σύνολο του προσωπικού. Το νοσοκομείο λειτουργούσε ήδη οριακά. Πρέπει να έχουμε άμεσα προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων», ανέφερε ο κ. Τσικριτσάκης.

Ο κ. Νίκος Τσικριτσάκης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων του Βενιζελείου

 

Την ίδια στιγμή, από πλευράς Υπουργείου Υγείας γίνονται προσπάθειες, προκειμένου το συντομότερο δυνατό, να πάρουν «σάρκα και οστά» οι εξαγγελίες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από το Ηράκλειο, για έκτακτες προσλήψεις προσωπικού και άμεση ενίσχυση του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται πως τα τακτικά χειρουργεία στο Βενιζέλειο έχουν σταματήσει εξαιτίας της υποστελέχωσης. Μέσω των προσλήψεων που δρομολογούνται, σκοπός είναι να εκτελούνται χωρίς καθυστέρηση τα χειρουργεία και άμεσα να λειτουργήσουν τέσσερα χειρουργικά τραπέζια, ώστε να καλύπτονται όπως στο παρελθόν οι ανάγκες.

πηγή:creta24.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ