Παύλος Μπαριτάκης: «Η ενεργειακή μετάβαση ενισχύει τους πολλούς και την τοπική Οικονομία»

Στα εγκαίνια του Β’ έργου της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας ο εκλεγμένος Δήμαρχος Βιάννου

Petite Perle 300×250

Στα  εγκαίνια του Β' έργου της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας που πραγματοποιήθηκαν, παρευρέθηκε ο εκλεγμένος Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης.

Πρόκειται για ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 MW σε περιοχή νότια του Αρκαλοχωρίου, σε θέση που παραχώρησε ο Δήμος Μινώα πεδιάδας, για το σκοπό αυτό. 

Ο κ. Μπαριτάκης σε δηλώσεις του μετά από τα εγκαίνια του έργου επισήμανε πως η Ενεργειακή Κοινότητα προχωράει με γοργό ρυθμό, στο επενδυτικό της πρόγραμμα, με ουσιαστικά οφέλη στα μέλη, μέσα από τον ενεργειακό συμψηφισμό στην κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας.

«Με το δεύτερο πάρκο η Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα μετουσιώνει πλέον σε πράξη την ενεργειακή μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την ενεργειακή αυτάρκεια και αυτονομία και την ενεργειακή Δημοκρατία, μέσα από την αξιοποίηση του ήλιου και του ανέμου, ενισχύοντας την τοπική Οικονομία. 

Πλέον η Ενέργεια δεν αφορά τους λίγους και ισχυρούς, αλλά μέσα από την Κοινότητα περνάει στα χέρια των πολιτών. Πρόκειται για μια πρωτοπόρο δράση, το παράδειγμα της οποίας πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό για την ανάπτυξη και άλλων τέτοιων πρωτοβουλιών», σημείωσε ο κ. Μπαριτάκης, ο οποιος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Γιαννόπουλο, αλλά και όλα τα μέλη του Δ.Σ., για το «ενεργειακό θαύμα» που έχουν πετύχει μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ