«HeraklionFlavors»: Δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για την προβολή του κρητικού οίνου

Petite Perle 300×250

Στο Οινοποιείο της Ένωσης Ηρακλείου και στις Κάτω Ασίτες στις 04 και 05 Νοεμβρίου 2023 αντίστοιχα,ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Ηρακλείου «Α.Ο.Τ.Α Ηράκλειο Μ.Α.Ε.», συμμετέχουν στις επιτυχημένες δράσεις των τοπικών κοινωνιών με στόχο την ανάδειξη και την προβολή των αναπτυξιακών και πολιτιστικών τους χαρακτηριστικών και συνδιοργανώνουν δύο δρώμενα που έχουν ως σκοπό να προβάλουν την μακραίωνη παράδοση της σπιτικής οινοποίησης.

Τα δρώμενα έχουν ως σκοπό την ενίσχυση Εξωστρέφειας της Αγροτικής Οικονομίας του Δήμου Ηρακλείου και εντάσσονται στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού «Heraklion Flavors» που αναδεικνύει τον γευστικό πλούτο και τη γαστρονομική κληρονομιά του Ηρακλείου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  1. Οινοποιείο Ένωσης Ηρακλείου 04 Νοεμβρίου 2023, ώρα έναρξης 18:00

Στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου της ΕΝΩΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στην Παλιανή (Περιοχή Κοινότητας Αυγενικής) υλοποιείται το πρώτο δρώμενο που εντάσσεται στον επιτυχημένο θεσμό «Διαγωνισμός γευσιγνωσίας σπιτικού Οίνου» που χρονολογείται από το 2008 και διοργανώνει το Οινοποιείο της Ένωσης Ηρακλείου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βενεράτου.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό και θα ξεκινήσει με διαγωνισμό και βράβευση των καλύτερων σπιτικών οίνων υπό την επίβλεψη οινολόγων καθώς και sommelier και θα πλαισιωθεί από ομιλίες οινολόγων σχετικά με καλές πρακτικές οικιακής οινοποίησης

 

Στη συνέχεια η παραδοσιακή μαγείρισσα – ζαχαροπλάστης Σεβαστή Κρασανάκη θα παρουσιάσει και θα προσφέρει στους παρευρισκόμενους, παραδοσιακά εδέσματα που θα έχουν ως βασικό συστατικό το σταφύλι και τον μούστο.

Η εκδήλωση θα κλείσει με προσφορά κεράσματος από τους διοργανωτές συντροφιά με μουσικό πρόγραμμα από Κρητικούς καλλιτέχνες

 

Σημείωση: Όσοι επιθυμούν και θέλουν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό οίνου, παρακαλούνται να προσκομίσουν δείγμα οίνου σε αχρησιμοποίητα μπουκάλια PET ή γυάλινα , τις ημέρες 1/11/2023 έως 3/11/2023 ώρες 7:30-15:00 και στης 4/11/2023 από τις 12:00-17:00. Πληροφορίες για το διαγωνισμό στο 6986706067 & 6972086994

 

  1. Κάτω Ασίτες 05 Νοεμβρίου 2023, ώρα έναρξης 11:00

 

Το δεύτερο δρώμενο «ο Διαγωνισμός Κρασιού» κι αυτό ανοιχτό στο ευρύ κοινό, υλοποιείται Κυριακή στο προαύλιο του Ιερού ναού Αφέντης Χριστός στις Κάτω Ασίτες και διοργανώνεται για 7ηχρονιά στο πλαίσιο των δράσεων του δραστήριου Πολιτιστικού και Πνευματικού Κέντρου Ενορίας Κάτω Ασιτών με τη συμμετοχή όλων των φορέων και της τοπικής κοινωνίας του χωριού.

 

Είναι ένα πανηγύρι γευσιγνωσίας τοπικών κρασιών, που θα πλαισιωθεί με συμβουλές σωστής οινοποίησης από και θα δώσει την ευκαιρία σε ντόπιους και επισκέπτες να σμίξουν και να απολαύσουν εκτός των καταπληκτικών κρασιών και τα πλούσια τοπικά εδέσματα.

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν σε καθεστώς ανωνυμίας σπιτικά κρασιά καταπληκτικής ποιότητας και να αναδείξουν τους τρεις νικητές του διαγωνισμού.

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης η παραδοσιακή μαγείρισσα – foodblogger Νεκταρία Κοκκινάκη, θα παρουσιάσει και θα προσφέρει στους συμμετέχοντες, νόστιμες παραδοσιακές δημιουργίες

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό: 6945408371 (κ. Φραγκιαδάκης Γεώργιος)

Πολιτισμός - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ