«Πάμε Ανακύκλωση»-Followgreen 2023-2024

Συνεχίζεται για δεύτερη δεύτερη χρονιά το  πρόγραμμα στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης «Followgeen» και με link followgreen.gr/heraklion, συνεχίζει για 2η σχολική χρονιά τη δράση «Πάμε Ανακύκλωση» σε όλα τα δημοτικά σχολεία και σε επιλεγμένα Γυμνάσια  του Δήμου. Οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών θα συλλέγουν σε ειδικούς χάρτινους κάδους ανακυκλώσιμα υλικά για χαρτί – πλαστικό – αλουμίνιο – μπαταρίες.

Στόχος της δράσης είναι οι μικροί μαθητές, «πρωταγωνιστές» της προσπάθειας αυτής, να διδαχθούν στην πράξη την αξία της σωστής ανακύκλωσης , ώστε να «ταξιδέψει» το μήνυμα για «ορθή διαλογή στην πηγή», στους γονείς—πολίτες του Δήμου μας. Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, διανεμήθηκε ο ειδικός εξοπλισμός για τις ανάγκες της δράσης σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία. Επιπλέον, κάθε σχολείο παρέλαβε σακούλες για τη συλλογή των υλικών στον κάδο, καθώς και τεχνικές οδηγίες με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες της δράσης.

Την προσπάθεια των μαθητών χαιρέτησε με την παρουσία του στο 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου την ημέρα διανομής του εξοπλισμού, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Αθλητισμού ΚώσταςΒαρδαβάς.

Οι επιδόσεις ανακύκλωσης των σχολικών μονάδων θα απεικονίζονται στην ειδική ενότητα της πλατφόρμας με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ» και με link followgreen.gr/heraklion/contest όπου και θα είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας.

Ο Δήμος στο τέλος της σχολικής χρονιάς και σε ειδική εκδήλωση, θα επιβραβεύσει όλα τα σχολεία με έπαινο για τη συμμετοχή τους, ενώ τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση και δωρεά πόντων θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Ο Δήμος Ηρακλείου καλεί τους δημότες να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών δωρίζοντας πόντους επιβράβευσης στο σχολείο της επιλογής τους.

 

Πολιτισμός - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ