Οι μικροί μαθητές/τριες  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρουσώνα  τιμούν τους ήρωες της 28ης Οκτωβρίου

Petite Perle 300×250

Οι  μικροί μαθητές/τριες της Α , Β, Γ,  τάξης ,του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρουσώνα , τίμησαν και γιόρτασαν σήμερα,  την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με μια όμορφη και λιτή εκδήλωση , που πραγματοποίησαν  στο χώρο του μνημείου των πεσόντων ηρώων της Κωμόπολης του Κρουσώνα.

Η γιορτή ξεκίνησε από το σχολείο , με τους μικρούς μαθητές/τριες  να συζητούν με τους εκπαιδευτικούς, σχετικά,  με τα γεγονότα της εποχής εκείνης , καθώς και για την συμμετοχή της Κρήτης στον αγώνα εναντίον των κατακτητών, στη συνέχεια  ζωγράφισαν ελληνικές σημαίες και όλα τα παιδιά μαζί,  με την Γαλανόλευκη Σημαία μπροστά και με ένα λουλούδι στο χέρι , που είχαν φέρει από το σπίτι ,  οδηγήθηκαν   στο ηρώο των πεσόντων.

Εκεί, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και τιμής κατέθεσαν  τα λουλούδια στο ηρώο,  απάγγειλαν τα ποιήματα τους ,τραγούδησαν τραγούδια, που εξυμνούσαν τον αγώνα των Ελλήνων  και στο τέλος , έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Αξίζουν συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς  και στους/ις μαθητές/τριες  για την τόσο  όμορφη εκδήλωση τιμής των ηρώων μας.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ